MSSQLden gelen bazı hataları yakalayamıyorum

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
iason
Üye
İletişim:

MSSQLden gelen bazı hataları yakalayamıyorum

Mesaj gönderen iason »

Merhaba.
MSSQL üzerinde çalışan bir stored procedurede linked server ile uzak bir serverdan veri çekiyoruz. Bu aşamada bağlantı kopması ya da deadlocka düşmesi durumunda değişik hatalar veriyor programım. Ancak bu hataları ne yaptıysam yakalayamadım. Bu tip hatalarda except bloğuna düşmüyor. (SP içinde oluşan diğer bazı hatalarda düşüyor). Except bloğuna düşmediği için hatayı ekrana showmessage ile yazdırıyor ve bu istemediğim birşey. madExcept yazılımı bile yakalayamıyor bu hataları. Bu durumda bu tip hataların exception olmadığını düşünmeye başladım ama ne olduğu konusunda bir fikrim yok. Aslında ben programda oluşacak hiçbir hatanın ekrana yazdırılmasını istemiyorum. Çünkü ekrana yazdırdığında programdaki herşey duruyor. Ben ne hata oluşursa oluşsun program devam etsin istiyorum. Programda oluşan tüm hataları yakalamanın bir yolu var mı?
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
belki application.onerror işini görür.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
iason
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen iason »

Bu denediğim şeylerin başında geliyor ama maalesef yakalanamıyor.

Acaba ekrana basılan tüm mesajları yakalamak nasıl olur? Ben normalde programda pek mesaj göndermiyorum ekrana. Kendi gönderdiğim mesajları ayıklayarak diğerlerinin yazdırılmamasını sağlayabilirim belkide bu şekilde.