Merhaba ..
Database de bulunan tabloları Dephi ile birlikte gelen SQL explorer ile açıp işlem yapabiliyorum fakat TARIH alanlarında aşağıdaki hatayı veriyor
General SQL Error
Column Unknown
Client SQL dialect 1 does not support reference to DATE datatypr
anladığım kadarıyla SQL dilaect kodunu 3 vermem gerekiyo ama SQL explorer üzerinde bunu nerden değiştireceğimi bulamadım
Şimdiden teşekkür ederim .
Saygılar.
SQL Explorer
Oncelikle hangi veritabanini kullaniyorsunuz? Bir de islem yapmaktan kastiniz veri girisi mi yoksa tablolarin yapilarinda oynama mi (Alan ekleme cikarma trigger, stored procedure yazma vs..)
Ben interbase kullanirken ve SQL Explorer ile stored procedure yazarken DATE olarak verdigim alan tipleri icin boyle bir hata aliyordum. Veri tipi olarak DATE yerine TIMESTAMP yazarak bu hatayi asiyordum.
Ben interbase kullanirken ve SQL Explorer ile stored procedure yazarken DATE olarak verdigim alan tipleri icin boyle bir hata aliyordum. Veri tipi olarak DATE yerine TIMESTAMP yazarak bu hatayi asiyordum.
database olarak firebird kullanıyorum işlem değilde mesela database içinde siparis tablom var ve bu tablo içerisinde tarih alanım var
bu tabloya tıkladığım zaman yukardaki hatayı veriyo
söylediğiniz gibi timestamp yaptım hata vermedi ama içinde bilgi olan tabloları tipini değiştirmiyor.
SQL dialect 3 yapabilsem sorun halolacak gibi geliyor.
bu tabloya tıkladığım zaman yukardaki hatayı veriyo
söylediğiniz gibi timestamp yaptım hata vermedi ama içinde bilgi olan tabloları tipini değiştirmiyor.
SQL dialect 3 yapabilsem sorun halolacak gibi geliyor.