Herkese merhaba,
Oracle database kullanıyorum. Delphi den Odac componenti ile bağlantı kuruyorum. Bir sorgulama ekranım var. 2 kriter girip sorgula dediği zaman cxgrid e sorgunun sonucu dönüyor. Daha sonra dönen sonuca bağlı olarak 3. kriterimi kullanmam gerekiyor. Bu kriteri kullanırken Sql çekip servere git gel uzak erişimlerde sorun cıkarır düşüncesiyle Query nesnesi içinde var olan kayıtları kullanarak kullanıcıya istediği datayı vermeyi düşünüyorum. 3.kriter gün.Bir trackbar var. Trackbar ı oynattıkca (örneğin başlangıç 0 bitiş 10 5 in üzerine geldiği zaman) sorgulama calısacak ve datalar süzülecek. Findnearst gibi bişey hatırlıyorum gibi ama. Üstatların bu konudaki düşüncelerini öğrenmek isterim. Şimdiden teşekkür ederim..
Odac Comp Arama Yapmak
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Karışık mı oldu..
Çok mu karışık yazmışım acaba kimse cevap vermemiş.