Access ADO 1,2GB

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
warder
Üye

Access ADO 1,2GB

Mesaj gönderen warder »

Selamlar,
Programda içinde 5-6 tablo bulunan 16MB boyutundaki *.mdb dosyasına biri MS Shape, diğerleri Ms Jet OLEDB 4.0 olmak üzere 3 ayrı connection ile bağlantı kuruyorum. tabloların sadece birisi master - detail yapıda.
Programın kendisi 3MB, bu veritabanı ile çalıştırıldığında 120MB görünüyor.
fakat bu arada makinedeki RAM kullanımı 1.2GB a kadar yükseliyor. takas alanı devreye girdiği için makine oldukça yavaşlıyor vs.
Bunun normal olduğunu sanmıyorum.
Database ci arkadaşların önerileri için şimdiden teşekkürler.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

???????????
çok ilginç hiç başıma böyle bir şey gelmedi. kaç tane dataset kullandın diyecem o da belleği işgal eder.. acaba 120 mb görünen yer hafıza mı? öyle ise program mantığında bir hata var demektir.
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

bir dongu icinde bolca create edilen ve free edilmeyen nesneler filan olabilir belki...
az rakamlar degil bu soyledikleriniz.... Bir anormallik olmali... Cunku zaten butun veritabanı, exe, vs.. calistiginiz butun herseyi toplasaniz 20 MB'i gecmezken 120 MB veya 1.2GB a ancak yogun bir nesne uretimi ile filan ulasilabilir herhalde....

Kolay gelsin...
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)
Kullanıcı avatarı
warder
Üye

Mesaj gönderen warder »

paradox veya dBASE de kullandım program veritabanının büyüklüğüne göre normal olarak biraz boyut yönünden şekil değiştiriyor.
Ancak bir de Access deneyim dedim. Durum rezalet.
yaptığım hiç bir döngü veya nesne üretimi falan yok. sadece üç ayrı dataset için open diyorum.
Görev yöneticide program 120 MB görünüyor. diğer taraftan performans tabına bakıyorum makinede RAM kullanımı 1.2GB ye yükselmiş. makine neredeyse duruyor. tabiri caizse lütfen çalışıyor. bu kadar ram de yok haliyle takas alanında çalışıyor. datasetleri birer birer kapatıyorum ve bu arada ram kullanımını gözlüyorum. 120 MB kadar geriliyor. üstelik diğer uygulamalarla birlikte total olarak.
Açıkçası benim teşhisim (tahminim) :
Access veri yapısındaki ilişkiye ve index yapısına cevap verebilmek için tedbir alıyor. Yani programımı client düşünürsek, server kaynaklı bir durumla karşı karşıyayım.
programda optimizasyon yapıp tek datasete düşüreyim dedim ama öyle bile makineyi kasıyor. bu haliyle kimseye huzur içinde verilmez bu.
Mustafa Kemal Atatürk...
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

join islemleri ile bir query vs. calıstırıyorsan yanlıs bir kod ile iki tablonun kayıtsayısı kadar kayıt dondurmeye calısabilir
ben access te bir query yi yanlıs hazırladıgımda boyle kısır bir donguye girmisti
gorev yoneticisinden kapatmak zorunda kalmıstım
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
warder
Üye

Mesaj gönderen warder »

gkimirti yazdı:join islemleri ile bir query vs. calıstırıyorsan yanlıs bir kod ile iki tablonun kayıtsayısı kadar kayıt dondurmeye calısabilir
ben access te bir query yi yanlıs hazırladıgımda boyle kısır bir donguye girmisti
gorev yoneticisinden kapatmak zorunda kalmıstım

Kod: Tümünü seç

SHAPE {select * from TabloX where X=False} 
APPEND ({select * from TabloY where Y=False and X=False} as BAGLANTI 
RELATE AlanX TO AlanX)

işlemindeki isimlendirmeler gerçeğe uygun.
buradaki AlanX TO AlanX belirtiğiniz bir duruma sebep olabilir mi.
tek birleştirme işlemi bu master - detail yapıyı sağlıyor. diğerleri select işlemi yapıyor.
Alternetif master - detail oluşturma öneriniz olursa memnun olurum.
Mustafa Kemal Atatürk...
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

acıkcası ben pek bisey anlamdım bundan SHAPE ne demek mesela AAPEND ne ise yarıyor
hic kullanmadıgımdan bir yorum yapamayacagım
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
mepc
Üye

Mesaj gönderen mepc »

Problemin ne olduğunu anlayamadım ama denemiş birisi olarak eğer zorunlu değilse Acces kullanmanı tavsiye etmem. Gerçi bazı yönlerden çok esnek bir yapısı var ama olup olmadık yerde hata veriyor
Kullanıcı avatarı
warder
Üye

Mesaj gönderen warder »

ilginize teşekkürler,
kötü bir tejrübe oldu. Şimdilik Access ten vazgeçtim zaten.
Mustafa Kemal Atatürk...