iyi çalışmalar;
hangi veri tabanını kullanıyorsunuz ve erişim için hangi componenti kullanıyorsunuz? Standartta yukarıda bahsedildiği gibi fk'lar no action parametresiyle, dediğiniz silme işlemini engellemesi lazım. En azından fb, pg, mssql'de böyle. Bir de tablo yapısı nasıl. bağlantıyı nasıl sağlıyorsunuz? id numaraları ile mi yoksa başka bir yöntem mi? Gerçi id gibi duruyor ama....
Saygılar;
işlemi olan stoğun silinmesini engellemek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- ahmet_sinav
- Üye
- İletişim:
-
- Üye
- İletişim:
-
- Üye
- İletişim:
arkadaşlar foreign keyle yapmaya çalıştım, satış tablosundan kaydı silmeye çalışınca "violation of FOREIGN KEY constraint FK_SATIS_1 on table "Satis" uyarısı veriyor ve kaydı sildirmiyor çünkü o stok satış tablosunda var. bu uyarıyı kullanıcıya stok silinemez çünkü satışı yapılmış şeklinde nasıl verdirebilirim?
-
- Üye
- İletişim:
Delphide, (kodlamayi yaparken debugger) hatayi size delphinin icinde gosterir, ondan sonra tekrar run 'a bastiginizda program kaldigi yerden devam eder, boylelikle dogal exception sizin bicimlendirdginiz sekilde hatayi gosterir. Normal yanimust_sargin yazdı:tamam arkadaşlar.try except ile oluşturdum.delphide çalıştırınca oluşturduğum uyarı sonrası foreign key uyarısı geldi ama programı delphi dışında çalıştırınca istediğim olayı gerçekleştirdi.yardımlarınız için çok teşekkürler.
Sonunda sorununuzun cozuldugune sevindim, kolay gelsin.
-
- Üye
on delete no actionmust_sargin yazdı:foreign keyde cascadeyi ayarladığımda stoğu sildiğimde otomatik olarak satış tablosundan o stok bulunan tüm satışlarda siliniyor.acaba ne yapmam gerekiyor.tablonun beforedelete olayına query bağlayıp kontrol ettirsem olurmu?
yazarsanız kesinlikle silmenize izin vermez.
ustalarda cıraklardan birseyler ogrenir