Arkadaşlar bu başlığın yeri burasımı bilmiyorum ama tam 3 sat boyunca bu konu üzerine savaştım (tabiri caizse )
Hazırladığım bir programda MSSQL 'e bağlantıyı parametrelerle ayarladığım bi sihirbaz var. Normal olarak bağlantı gerçekleşiyor. Sonrasında Bağlantıdan dönen değerlere göre TADOConnection 'a bağlı olan TADOQuery'lerin SQL lerini değiştirmem gerek. Delphi 2007 kullanıyorum. Çalıştığım makinede herşey normal çalışıyor. Gelgelelim programı başka bir makinede çalıştırdığımda msado15.dll hatası veriyor. Uzun çabalarımdan sonra anladım ki TADOQuery ler eğer Bağlantısı gerçekleşmiş bir TADOConnection'a bağlılarsa SQL ni değiştirmemize izin vermiyor.
Bu sorunla bir başka arkadaşım karşılaşırsa boşuna aramasın
Hayat öldüğünde diplomanı alacağın bir okuldur. Önemli olan doğru hocaları bulmak.
bende bağlı kelimesini Connected:=True; ile aynı manada kullanmıştım zaten Düzeltme yapıyorum sanırım siz ADOQuerylerin Active:=True olmasından bahsediyorsunuz hayır değillerdi Active:=False; konumundayken bu hatayı verdi. İlginç olan bende düzgün çalıştı diğer bir makinede hata verdi. Sanırım .Net le alakalı bir durum ustalar daha iyi bilir.
Hayat öldüğünde diplomanı alacağın bir okuldur. Önemli olan doğru hocaları bulmak.