iki grupta müşteri kayıt...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- xpermaniac
- Üye
iki grupta müşteri kayıt...
Merhaba,
müşteri takip projemde müşteri kayıdında bireysel ve kurumsal diye müşterileri iki grupta ayırmak istiyorum;
müşteri kayıt formunda combobox nesnesi ile bireyseli seçtiğimde bireysel müşteri bilgileri, kurumsalda kurumsal müşteri bilgileri çıkmasını istiyorum...
veya başka bir form hazırlamamak için, aynı formda bireyseli seçtiğimde kurumsalda ki fazla nesneleri pasifleştirebilirmiyim..
müşteri takip projemde müşteri kayıdında bireysel ve kurumsal diye müşterileri iki grupta ayırmak istiyorum;
müşteri kayıt formunda combobox nesnesi ile bireyseli seçtiğimde bireysel müşteri bilgileri, kurumsalda kurumsal müşteri bilgileri çıkmasını istiyorum...
veya başka bir form hazırlamamak için, aynı formda bireyseli seçtiğimde kurumsalda ki fazla nesneleri pasifleştirebilirmiyim..
- pasa_yasar
- Üye
- xpermaniac
- Üye
-
- Üye
Merhaba,
ComboBox'un Itemsinde
Bireysel ve Kurumsal olsun.
Veritabanında MUSTERI_TURU diye bir alan oluştur.Bu alana Combobox1.ItemIndex'i ata ve kaydet.Bu şekilde bireysel 0 olarak kurumsal 1 olarak kaydedilir.
Sorgularkende yine Combobox1.ItemIndex diye sorgulattır.Bu şekilde Items 0 da bireyseli , 1 de kurumsalı getirir.
Kolay gelsin...
ComboBox'un Itemsinde
Bireysel ve Kurumsal olsun.
Veritabanında MUSTERI_TURU diye bir alan oluştur.Bu alana Combobox1.ItemIndex'i ata ve kaydet.Bu şekilde bireysel 0 olarak kurumsal 1 olarak kaydedilir.
Sorgularkende yine Combobox1.ItemIndex diye sorgulattır.Bu şekilde Items 0 da bireyseli , 1 de kurumsalı getirir.
Kolay gelsin...
akıllanma , aklını başına toplama , toparlanma , kendisini derleme bu dünyaya ait bir vazife.
ahirette nasıl olsa aklın başına gelecek.
ahirette nasıl olsa aklın başına gelecek.
S.A.
Hocam bence TabSheet kullanın bunun için. Hangi türü girecekse tablardan onu seçsin. Tek formda iki başlığıda yapmış olursunuz.
Kolay Gelsin...
Hocam bence TabSheet kullanın bunun için. Hangi türü girecekse tablardan onu seçsin. Tek formda iki başlığıda yapmış olursunuz.
Kolay Gelsin...
Varmı Beni İçinizde Tanıyan?
Yaşanmadan Çözülmeyen Sır Benim
Kalmasada Şöhretimi Duymayan,
Kimliğimi Tarif etmek zor Benim.
Kimsesizim hısmım da çok, hasmım da,
Görünmezim cismim de yok, resmim de,
Dil üzmezim, tek hece var ismimde,
Barınağım Delphi denen yer Benim..!
Yaşanmadan Çözülmeyen Sır Benim
Kalmasada Şöhretimi Duymayan,
Kimliğimi Tarif etmek zor Benim.
Kimsesizim hısmım da çok, hasmım da,
Görünmezim cismim de yok, resmim de,
Dil üzmezim, tek hece var ismimde,
Barınağım Delphi denen yer Benim..!
- pasa_yasar
- Üye
edit, text sayısı az ise hepsi tek ekranda görünmesi gerekiyorsa panel kullanırsın.
Kod: Tümünü seç
if combobox.text='Kurumsal' then
begin
panel1.enable:=False;
veya
panel1.enable:=True;
end;
bilgi girişlerinin iki ayrı ekranda görülebilecekse. en üste bir combobox ve pagecontrol koyarsın.
if combobox.text='Kurumsal' then
begin
tabsheet1.show;// kurumsal
veya
tabsheet2.show;// şahıs
end;
bence de en uygunu tabsheet. Ben projelerde tabsheet kullanıyorum. Aynı form üzerinde bileşenleri üstüste koymak uygun değil. Ayrıca comboboxın onchange ine şu şekilde yazarak kolaylaştırabilirsiniz işlemi
sanırım işinizi görür
Kod: Tümünü seç
case combobox1.itemindex of
0:tabsheet1.show;
1:Tabsheet2.show;
end;
merhaba,
aklıma ilk gelen cevabı ustalarım yazmış enable=true veya false yapma işlemi. Fikrim olarak en güzeli bu olacak gibi. tabiki ustaların dediği gibi formda nesneler az ise. çok ise ikinci form yerine tabsheet tabiki.
kolay gelsin.
aklıma ilk gelen cevabı ustalarım yazmış enable=true veya false yapma işlemi. Fikrim olarak en güzeli bu olacak gibi. tabiki ustaların dediği gibi formda nesneler az ise. çok ise ikinci form yerine tabsheet tabiki.
kolay gelsin.
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.