TPonguard kullanımıyla ilgili bilgi

Yazdığınız makaleleri ve üyelerimizin işine yarayacağını düşündüğünüz kodlarınızı gönderebilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
eren2000
Üye
İletişim:

TPonguard kullanımıyla ilgili bilgi

Mesaj gönderen eren2000 »

Bugüne kadar Delphiturkiye'den çok şey öğrendim.Emek harcayan herkesten Allah razı olsun. Bilsinlerki hergün kendilerine dua ediyorum.
Bir çok arkadaşın işine yarıyacağını düşünerek TPOnguard içerisindeki bir özelliği söylemek istiyorum. Daha önce belki söylenmiştir ama ben rastlamadım. Bir de şunu söyleyim programın örnekleri çok güzel istediğimiz herşeyi adamlar yapmış ve dokuman dosyalarında bilgiler mevcut.
Bir exe dosyasına dışarıdan müdahale edildiğini exe kendisi tespit edebiliyor. Yani dosyaya yama (patch) vb işlem uygulanırsa bunu program tespit ediyor. Ve programcının isteğine göre işlem yapılıyor.

Nasıl kullanılacak : Ana programınıza bir OGPROTECTEXEbileşeni ekliyorsunuz. Bu bileşenin Onchecked olayına şunları yazıyorsunuz:

Kod: Tümünü seç

case Status of
    exeSuccess         : ....................;
    exeSizeError       : ....................;
    exeIntegrityError  :....................;
    exeNotStamped      : .................;
end;
Ana programınızı örnekler bölümündeki STAMP.EXE dosyası ile işaretletiyorsunuz.
İşlem tamam.
Programınıza müdahale oldumu case of bloğunda yaptırdığınız işlemler devreye giriyor. Bir nevi programa virüs bulaşması durumunda da uyarı oluyor. Ayrıca kötü niyetli kişilere karşı bir önlem de sayılabilir.

İşinize yarar umarım. Zaten adamlar yapmışlar biz sadece farketmeyen arkadaşlara farkettiriyoruz. Örnekler TPOnguardın içinde Delphi example ları içinde. Dökümanını okuyun. Bir çok faydalı bilgi var.
Hayırlı cumalar.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

bilgi paylasimi icin tesekkurler.
baslik makale ve ipucu bolumune tasinmistir.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/