otomatik zipleme nasıl yapılır

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
semenderip
Üye

otomatik zipleme nasıl yapılır

Mesaj gönderen semenderip »

İyi günler arkadaşlar benim sorum şu delphide yaptıgım bir projem var projem girilen bilgilere göre istenilen yere bir exe dosyası oluşturuyor ben bu oluşan exe dosyasının zip olarak kaydedilmesini istiyorum örnek kod varsa bunla ilgili yardımcı olursanız sevinirim şimdiden sagolun
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

compress companentleri var. Ben Abbrevia kullanıyorum.

Kod: Tümünü seç

Abbrevia.FileName := "zip adı.zip";
  Abbrevia.AddFiles("abc.exe");
Bu kadar.
semenderip
Üye

Kardeş işte sorun o zaten kullanamadım ben onu delphide yeniyim şimdi armut piş olayı olacak ama bu konuda yaptıgınız bir örnek çalışma varsa lütfen yardımcı olun
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Mesaj gönderen unicorn64 »

KUllanamadım derken nasıl bir sorunla karşılaştın??
komponenti mi kuramadın? kullanımda bir hatayla mı karşılaştın??

Nasıl kullanılması gerektiğinin örneğini @mkysoft vermiş zaten, nasıl bir sorunla karşılaştığını belirtirsen daha net bir yardım alırsın ve öğrenmiş olursun..
semenderip
Üye

arkadaşlar forumda iyice aradım ama nasıl kurulur tam anlatımı yok sadece indir kur demişler sorulara nasıl kurulur ve projeya nasıl dahil edilir bunu ögrenmek istiyorum ayrıca ben dosya sıkıştırmak istemiyorum projemdeki otomatik oluşan exe dosyasının sıkışarak oluşmasını istiyorum nasıl yaparım ne olur aydınlatın beni
semenderip
Üye

Arkadaşlar lütfen şu sorunuma bi çözüm bulun çok önemli oldu benim için
mero
Üye

Mesaj gönderen mero »

Zannedersem siz büyük olan EXE nizin boyutunu küçültmek istiyorsunuz.
Ben bu iş için TElock kullanıyorum. Delphi içine gömülen bir program değil. Programınızı delphi ile derledikten sonra bu program aracılığı ile sıkıştırıyorsunuz.

http://www.softpedia.com/get/Programmin ... lock.shtml
semenderip
Üye

Arkadaşım önerin için sagol zaten bende bisürü pack programı var zaten oluşan exe dosyam en fazla 60 kb oluyor ben sadece bu oluşan dosyanın bir rar içinde oluşmasını istiyorum ama bi türlü cevap veren yok
Kullanıcı avatarı
fatihtolgaata
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen fatihtolgaata »

Bildiğim kadarı ile Delphi 2007'de post build özelliği mevcut. Yani build işleminden sonra şunları şunları yap diye komut verebiliyorsun. Ama denemedim. Bu özellik yardımı ile winrar'a bir komut göndererek her derleme sonrasında exe'yi rar içine alabilirsin. Eski sürüm delphi'lerde ise bunu yapman için, bir kaç adım fazladan yapman lazım. Şu adrese bir göz at: http://delphi.about.com/od/devutilities ... _build.htm
semenderip
Üye

iyide delphi 7 de nasıl yapacaz bu olayı ya lütfen sayın adminler bi yol gösterin yokmu bunun bir çözümü
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Yukarıda bahsedilen ve benzer bileşenlerden bulup kurmanız lazım ki yapabilesiniz. Muhtemelen bileşenler içinde örnekler de vardır :wink:
Abbrevia nın çok kolay olduğunu söyleyebilirim.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Arkadaşın ziplemeden kastı pack işlemi.. Delphide bu işi otomatik yapamazsınız. Manuel olarak yapmak zorundasınız. http://www.exetools.com adresinden compress başlığı altında bir sürü pack aracı mevcut. Onlardan birini kullanabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Ben de Abbrevia görünce iyice bakmamışım :oops:
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

@rsimsek, sizin bir eksiğiniz yok. soruyu soran arkadaş kendini ifade edemediği için başlık uzayıp gittik. ziplemektede, selpak yada kola gibi bişi oldu sanırım.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Evet başlıkta bahsettiğimiz anlam çıkıyor. Maksat EXE PACK (sıkıştırma) olayı. ASPACK da bir seçenek olarak kullanılabilir. Tabi exe içinden değil de dışarıdan.. Belki bir ali cengiz ile exe nin kendi içinden bir kopyası alınıp sonra ile aspack.exe ye parametre geçirilerek shellexecute ile yapılabilir, denemek lazım.. tam yapılmak istenen bu ise :wink: