Elimde bir tane tablo var. Yaklaşık 100 sütun ve 17.000 satır içeriyor.
Bu tabloya ait aynı özellikleri taşıyan bir tane daha tablo oluşturdum ve önceki tablodaki bilgileri, sonradan açtığım tabloya aktaracağım.
Yanlış anlamadıysam her iki linkte benim yazdığım kodu doğruluyor.
Program üzerinde bu kodu ADO nesneleriyle kullanıyorum. Daha öncede bahsettiğim gibi yaklaşık 25 dakika bekledim halen query çalışıyordu.
Test etmedim ama merak ettiğim bir diğer soru şu:
Yukarıdaki kodu kullanmak mı, yoksa her seferinde where komutu ile INSERT INTO ifadesini kayıt sayısı kadar çalıştırmak mı? Yani query nin 17.000 defa çalışması.
Bir query nin 17.000 defa çalışması da mantıksız gibi geliyor. Ama diğer taraftan da 25 dakika beklemek de çok sıkıcı.
Yanlış anlamadıysam her iki linkte benim yazdığım kodu doğruluyor.
Program üzerinde bu kodu ADO nesneleriyle kullanıyorum. Daha öncede bahsettiğim gibi yaklaşık 25 dakika bekledim halen query çalışıyordu.
Test etmedim ama merak ettiğim bir diğer soru şu:
Yukarıdaki kodu kullanmak mı, yoksa her seferinde where komutu ile INSERT INTO ifadesini kayıt sayısı kadar çalıştırmak mı? Yani query nin 17.000 defa çalışması.
Bir query nin 17.000 defa çalışması da mantıksız gibi geliyor. Ama diğer taraftan da 25 dakika beklemek de çok sıkıcı.
Acaba bunun başka bir çözümü yok mu?
Tşk.ederim kolay gelsin.
Tek seferde INSERT INTO yapmak her zaman çok daha kısa sürecektir.
Bahsettiğin işlemin süresi en fazla 1-2 saniyedir. 25 dakikanın nedeni veritabanında özel trigger falan yazılmadıysa başka birşeydir.
Bunu DEBUG modunda veya özel kodla tespit etmelisin.
25 dakikada tek komutla milyonlarca kayıt INSERT edilir normalde.