DELPHİ DE ACİL ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR VAR YARDIMMM!!!

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kilitli
alsago
Üye
İletişim:

DELPHİ DE ACİL ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR VAR YARDIMMM!!!

Mesaj gönderen alsago »

1.si sorum şu dbgridde hücre adresi dışardan girildiğinde (mesela editlere)hücreye konumlanmasını istiyorum satır ve sutun değerlerine göre satır nosunu ve sütun sutun nosunu gircez yani ve ayrıca o anki konumlandıgı hücreyi mavi hale getirmesini yani aktif görünebilmesini istiyorum

birde sql sorgulaması yaparken şöyle bir sorunum oldu 4 alana göre sorgulama yaptırıyorum alan tiplerim idno alanım var number ve primary indexli,puan diye bir alanım var number index yok birde renk ve isim adında text(A) alanlarım var indexsiz bu alanlarda sorgulama yaptırıyorum 4 editle bütün ihtimalleri de düşünüyorum ancak isim editimle
puan editime değer girip sorgulattıgımda ki sadece o ikisinde oluyo bu sorun ve şu hatayı veriyo
"Invalid use of keyword. Token:where Line number:1"
Process stopped.Use step or...diye dvm ediyo gerisi malum :roll:

o iki editi sorguluyan sorgum da şu:
if (Edit1.Text='')and(Edit2.Text='')and(Edit3.Text<>'')and(Edit4.Text<>'')then begin
Query1.Close;
Query1.SQL.Clear;
Query1.SQL.Add('where and isim1="'+Edit3.Text+'" and turpuan1="'+Edit4.Text+'" ');
Query1.Open;
end;

aceba dedim biri number biri text oldugundanmıdır diye denedim text ledim ikisini de olmdı yine ne yapmam gerekli
The best 'ist' is hümanİST
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

Öncelikle forum kurallarını okuyun.

Başlığınızı değiştirin ve küçük harf ile yazın.

Büyük ihtimal mesaj kilitlenir.
Ayrıca bunasıl bir sorgudur. Temizliyorsunuz ondan sonra eklediğiniz sql e bakın
Query1.SQL.Clear;
Query1.SQL.Add('where and isim1="'+Edit3.Text+'" and turpuan1="'+Edit4.Text+'" ');
En son conari tarafından 21 Haz 2007 01:30 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
Kullanıcı avatarı
semihaydin
Üye

Mesaj gönderen semihaydin »

Hocam admin görmeden başlığı değiştir derim önce ben :?
Kilitli