fatihinn makalesi viewtopic.php?t=9816&highlight=revoke
de okudumm biryerde birşey atlıyorum adım adım kontrol edelim birlikte
Oncelikle sysdaba ile bir kullnıcı olusturuyorum.
Diyelim ali
create databse den bu kulanıcı ile bir dosya create ediyorum .
sonra sysdba isimli bir role oluşturuyorum ki bu rolenin tum haklarını alıyorum. Sonuc olarak syasdba ile db file kimse giremesin diye
. Evet buraya kadar hersey ii guzel fakat benim oluşturduğm
kullıcı ismii ikinci ucuncu bir kulanıcı kayıt etmiyor.
yanii SYSDBA gibii elinii kolunu salayarakk dolaşmıyor db de.. sistem tablolarınada haklarını verdim.
BEn nerede yanlış yapıyorum..
Bu arada Z.D arakadaşımızın yaptığı programdan cok faydalandım.
Fakat diyorum ya sysdba gibii bir kullnıcı lazım biliyorum bu olay cok konuşuldu forumda.. atladığım bir yermii var merak ediyorum o yuzden yazdım. Kolay gelsin.
Kullanıcı hakkları ile ilgili sorun
Kullanıcı hakkları ile ilgili sorun
Başlayan Herşey Birgün Bitmek Zorundadır.
bunun sebebi kullanıcıların senin veritabanında oluşturulmaması.
kullanıcılar isc4.gdb (yanlış bilmiyorsam) orda oluşturuluyor.Yani sen yeni bir kullanıcı oluşturduğun zaman kullanıcı o vt için oluşturulmuyor. Porgramını yüklediğin yerdede o kullanıcıyı oluşturman lazım.
yanlış bilmiyorsam tabi.
kullanıcılar isc4.gdb (yanlış bilmiyorsam) orda oluşturuluyor.Yani sen yeni bir kullanıcı oluşturduğun zaman kullanıcı o vt için oluşturulmuyor. Porgramını yüklediğin yerdede o kullanıcıyı oluşturman lazım.
yanlış bilmiyorsam tabi.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
programıı biryere yuklmeden zaten olan oluyor.
Ben sysdbanın yetkilerinii devretiğim kulanıcı ile yeni user oluşturamıyorum. tabi burada bana gore bir sacmalık var bu neden boyle birturlu anlayamadım.
iki vt dosyanız olsun birinin kulnıcısı ali diğeri veli olsun aynı serverda sysydba ile üçüncü vt create etiğinizde aliyide veliyde grüyor hata silebiliyorsunuz. buda şu demek oluyor. bana gore kullnıcılar vt dosyaları için olmalı gibime geliyor ? neyse fire bird sorgulyacakk durumda değilim.
Ben sysdbanın yetkilerinii devretiğim kulanıcı ile yeni user oluşturamıyorum. tabi burada bana gore bir sacmalık var bu neden boyle birturlu anlayamadım.
iki vt dosyanız olsun birinin kulnıcısı ali diğeri veli olsun aynı serverda sysydba ile üçüncü vt create etiğinizde aliyide veliyde grüyor hata silebiliyorsunuz. buda şu demek oluyor. bana gore kullnıcılar vt dosyaları için olmalı gibime geliyor ? neyse fire bird sorgulyacakk durumda değilim.
Başlayan Herşey Birgün Bitmek Zorundadır.
Role larla hiç uğraşmadım. FireBird ün versiyonunu yazmamışsın. Gerçi genede farketmiycekti sanırım çünkü FB 3.0 da tam anlamında çalışır hale gelecek bu sistem.Kullanıcı bilgileri db ye yazılmıyor, bu yüzdende db yi başka bi makinaya kopyalamak tüm herşeyi iptal etmiş oluyor.
Bende bu yüzden bu kullanıcı hak vs işlemlerini Delphi tarafında yaptım, hatta bunun için bi component yazmıştım.Çünkü benim db mi kimse alıpta bir tool la kurcalıyacak değil. Diyelim ki kurcalada db bana ait değil bozarlarsa bu kullanıcının sorunu, bana db yi kurtarmak için extra para vermek zorunda kalırlar
buda işime gelir tabiki. Diğer taraftan kimse benim yazdıklarımı görmesin diyorsanızda şimdilik FB 2x için emin değilim ama 1.5 için bu mümkün değildi yada iddia etmiyeyim role larla bu engelleniyor. Bir diğer yöntemde SP lerin txt hallerini db den silebiliyorsunuz. ama unutmayın sizde göremezsiniz 
o yüzden derimki Kullanıcı hak erişim vs işlemlerini kendiniz Delphi tarafında yapın.
Kolay gele
Bende bu yüzden bu kullanıcı hak vs işlemlerini Delphi tarafında yaptım, hatta bunun için bi component yazmıştım.Çünkü benim db mi kimse alıpta bir tool la kurcalıyacak değil. Diyelim ki kurcalada db bana ait değil bozarlarsa bu kullanıcının sorunu, bana db yi kurtarmak için extra para vermek zorunda kalırlar

o yüzden derimki Kullanıcı hak erişim vs işlemlerini kendiniz Delphi tarafında yapın.
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Soruyu çok anlayamadım ama amaç veritabanının başka bilgisayarlarda açılamaması ise şu mesajı oku. @mucit'in bahsettiği yöntemi ben denemiştim, işe yarıyor.
viewtopic.php?t=1272&highlight=
Kolay gelsin.
viewtopic.php?t=1272&highlight=
Kolay gelsin.