type
TmyType = (myX, myY);
procedure xyz(myType : TmyType);
begin
case myType of
myX : showmessage('ana');
myY : showmessage('baba');
end;
prosedür su an bu sekilde görünüyor baska hic bir sey yok. dinamik olarak load yaparsam ana da görünüyor baba da ama statik load yaparsam access dönüyor...
burda hata verecek bişey görünmüyor.
nerde nasıl kullandığın önemli.
programı derlerken hata vermiyor dimi çalışırken hata veriyor.
hatayı verdiği satırı tam olarak bulabildinmi?
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
hocam case e geldigi anda veriyor hatayi... dedigim gibi cok sacma bir olay cünkü dinamik yükler isem hata yok, baska unit te kullanirsam hata yok ama statik yüklersem hata var. sastim kaldim. ben de de takinti yapiyor bu tür seyler. ille de imkansizi basaracagim kahraman olacagim. madalya takacaklar ya hani
Eğer fonksiyonu stdcall calling conversion'ı ile tanımladıysan dinamik yüklediğinde problem olmaz. Statik çağırımda büyük ihtimalle stdcall tanımlamıyorsun. Delphi bilgidiğim kadarıyla default olarak fastcall kullanıyor (Yanılıyor olabilirim). Bu yüzden hata alıyorsun, çünkü DLL'deki parametrenin iletim sırası olması gerektiği gibi değil. Statik tanımlamada da aynı conversion'u kullandığından emin ol ve tekrar dene.
stdcall kullaniyordum evet. ve sildim. daha sonra fastcall ekledim fakat tanimlayamadi bu fastcall-i. daha sonra o nu da sildim ciplak denedim calisiyor.