Sanırım
Tbx paketinden bahsediyosun. Ben diğerlerinide içine alan aynı zamanda multinstallerı olan SilverPoint(
SpTBXLib) paketini kullanıyorum. Bu adreste de
http://club.telepolis.com/silverpointde ... stallation detaylı olarak kurulumu anlatılıyor.
1) Kurulum için diskimizde bir klasör oluşturalım
(download ettiğimiz paketleri bu klasöre kopyalıcaz)
2)
SpTBXLib +
TNT +
TB2K +
TBX +
TBX patches (bu 5 paketi indirelim)
3) Sptbxlib
MultiInstallerdosyasını indirelim
(indirdiğimiz 5 paketi," SpTBXLib + TNT + TB2K + TBX + TBX patches" bu setup dosyasına dahil edicez)
4) Multi installer
Setup.ini dosyasını indirelim. Bu dosya zipli olduğu için Setup.ini dosyasını içinden çıkarıp 5 paketin olduğu Tbx klasörüne kopyalıyalım.
Kuruluma başlamadan önce dizinde dosya adını "TntUnicodeControls.2.3.0.zip" > "
TntUnicodeControls.zip" olarak değiştirin.(Setup.ini dosyasındanda halledilebilir ama uzatmayalım şimdi)

görüldüğü gibi kurulum paketleri listeleniyor

MultiInstaller zipli dosyaları açıp, gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra çıkarıcağı(extract) dizin yolunu seçiyoruz. Yani Delphi IDEnizin sabit olduğu componentleriniz hangi diskteyse o yolu gösterebilirsiniz. Ben örnek açısından c dedim. Mesela sistem d diskimde kurulu ise ben componentleri ve çalışmalarımı E sürücündeki dizinde oluşturuyorum
TBX hazır, şimdi Delphiye tanıtalım bu paketleri. İlk olarak source directoryleri IDE ye ekleyelim
TB2K(Toolbar2000) Kurulum
- > "C:\Tbx\Component\TB2K\Packages" klasöründen Delphi IDE'nize göre
tb2k_dX.dpk dosyasını seçip
> Delphi IDE'nizden "View | Project Manager"
> Bu pencereden "tb2k_dX.bpl" mouse ile sağ tıklayıp yalnızca Build komutunu çalıştırın
> Aynı dizinden tb2kdsgn_dX.dpk dosyasını seçin
> "tb2kdsgn_dX.bpl" sağ tıklayıp önce build sonra Install
> Delphi IDE nizden "File | Close All" komutunu çalıştırın. Çıkan uyarılara hayır değişiklileri kaydetme yani "No"
TBX Kurulum
- > "C:\Tbx\Component\TBX\Packages" klasöründen Delphi IDE'nize göre
tbx_dX.dpk dosyasını seçip
> Bu pencereden "tbx_dX.bpl" mouse ile sağ tıklayıp yalnızca Build komutunu çalıştırın
> Aynı dizinden tbxdsgn_dX.dpk dosyasını seçin
> "tbxdsgn_dX.bpl" sağ tıklayıp önce build sonra Install
> Delphi IDE nizden "File | Close All" komutunu çalıştırın. Çıkan uyarılara hayır değişiklileri kaydetme yani "No"
SpTBXLib Kurulum
- > "C:\Tbx\Component\SpTBXLib\Packages" klasöründen Delphi IDE'nize göre
SpTBXLib_dX.dpk dosyasını seçip
> Bu pencereden "SpTBXLib_dX.bpl" mouse ile sağ tıklayıp yalnızca Build komutunu çalıştırın
> Aynı dizinden SpTBXLibDsgn_dX.dpk dosyasını seçin
> "SpTBXLibDsgn_dX.bpl" sağ tıklayıp önce build sonra Install
İşte hepsi bu:) kurulum bitmiştir. Paketler ile ilgili delphi DEMO larını yukarıda verdiğim site linklerinden indirebilirsiniz.