sadettinpolat yazdı:genel kurar:
herkes kendi oluşturduğu nesneyi yok etmekle sorumludur.
x:=Tx.Create(Owner);
şeklinde create etmiş olmanız bile x nesnesini sizin yok etmeniz her hangi bir sorun oluşturmaz ve böyle yapılması çoğu duruma göre tercih edilen yöntemdir.
Aslında buna cevap yazmayacaktım üslup "bana cevap yazma" diyor ama prensiplerimle ters düşmek istemiyorum.
Yanlış anlaşılmasın ama:
hep programcıyız veya olmaya çalışıyor bu arada böyle ortamlarda yardımlaşmaya çalışıyoruz.
Varmı böyle bir genel kural gerçekten.
Programcılık mangal yakmak olmamalı. "ben bu taraftan üfürüyorum yanıyor" demekle programcılık olurmu dersiniz.
önüne gelen kural koyarsa yürürmü dersiniz.
Hadi kuralı koydun. kuralınla mutlu ol mutlu kal. Buraya bilende geliyor bilmeyende. bilmeyen bir arkadaşımız gerçekten öyle olduğunu düşünüp yanlış yollarda enerji sarfederse yakışırmı dersiniz.
prensiplerimle neden çeliştiğini açıklamaya çalıştım. yanlış bilginin karşısındayım.
En azından bilmediğimiz veya az bildiğimiz konularda "bana göre" veya "sanıyorum" gibi terimlerle ilerde bu topikleri okuması muhtemel arkadaşlarada gerekli esnek yapıyı oluşturamazmıyız.
Özetle kural koyucu arkadaşım, madem böyle bir kural vardı da neden problem sahibi (midijor) her şey yolunda giderken çuvalla hata mesajına gömüldü. Bu kuralı koyarken onuda okuyup değerlendirmişmiydiniz.
Sınıf veya nesnel programlama nasıl yapılır. Olmazsa olmazları nelerdir biraz karıştırmanızı öneririm.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...