Html parse nasıl yapılabilir

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Asri
Kıdemli Üye

Html parse nasıl yapılabilir

Mesaj gönderen Asri »

Merhaba,

ziyaretçilerin bir kaç tane siteye gitmeden önce benim hazırlayacağım sitede o sitelerin belli bölümleri ön izleme olucak. Burdan o günkü bilgilere göre hangisini isterse ona gidecek.

Benim hazırlayacağım php sayfasından.Bu sitelerdeki o güne ait bölümleri alıp yayınlamak istiyorum. Bunu delphi den bir program yazıp o bölümleri alıp yeni bir html oluşturup sonra index sayfasına include edebilir sonra ftp ye atabilirim ama bunun için bi pc yi sürekl iaçık bırakmam gerekir. :)

Bu siteler xml yada rss desteği vermiyorlar.

Php de farklı bir lokasyondaki bir sayafanın belirli bir bölümünü parse edip kendi sayfanda nasıl yayınlayabilirim.

iyi çalışmalar.
Öğrenmek ve öğretmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

php için html parse modülleri var. onlardan kullanabilirsiniz. Yanlız sitenizin CPU kullanımı artınca adminler sitenizi durdurabilir. Bunu yine phpden halledebilirsiniz. Parse ettiğiniz kısmı veri tabanına gömersiniz kullanıcılar oradan açar. Güncellemeyi hergün yapacaksanız o gün giren ilk kullanıcı parse işlemini çağırır.
html parse fonksiyonları tabiki sourceforge.net adresinde mevcut.

http://php-html.sourceforge.net/
Kullanıcı avatarı
Asri
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Asri »

mkysoft yazdı:php için html parse modülleri var. onlardan kullanabilirsiniz. Yanlız sitenizin CPU kullanımı artınca adminler sitenizi durdurabilir. Bunu yine phpden halledebilirsiniz. Parse ettiğiniz kısmı veri tabanına gömersiniz kullanıcılar oradan açar. Güncellemeyi hergün yapacaksanız o gün giren ilk kullanıcı parse işlemini çağırır.
html parse fonksiyonları tabiki sourceforge.net adresinde mevcut.

http://php-html.sourceforge.net/
@mkysoft,

Verdiğiniz linki inceliyorum. Bilgi için teşekkür ederim.
Öğrenmek ve öğretmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.