Dosya Menüsüne Programımızı Eklemek...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- DarkEternal
- Üye
Dosya Menüsüne Programımızı Eklemek...
Windowsta bir dosyaya sağ tıkladığımızda çıkan menüye kendi programımızla ilgili bir işlemi nasıl ekleyebiliriz acaba?
- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim:
Uzantısına göre registry'den ekleyebilirsiniz. HKEY_CLASS_ROOT altında uzantıları görebilirsiniz. Yanlız burada nokta ile başlayanlara değil diğerlerine bakmalısınız. Mesela exe uzantılılar için ".exe" anahtarına değil, "exefile" anahtarına eklemenizi yapmalısınız. İstediğiniz uzantının anahatarını bulduktan sonra içindeki "shell" anahtarı içine kendi programınızın yolunu eklyebilirsiniz. "shell" anahtarı içinde diğer seçenekleri örnek kabul ederek bunu yapabilirsiniz.
vesselam.
vesselam.
- DarkEternal
- Üye
- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim:
- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim:
Bu GUID'ler ContextMenu Handler'larıdır. Bir anahtarda shellex varsa ve siz bu anahtar altına yeni handler eklyecekseniz, biraz programlama işine girmelisiniz. Peki ne yapacaksınız? Bir shell extension yazacaksınız. Düşündüğünüz kadar zor bir şey değil. http://delphi.about.com/library/bluc/text/uc071701b.htm burada gerekli bilgiye ve örneğe ulaşabilirsiniz.
vesselam.
vesselam.
- DarkEternal
- Üye
- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim:
İlk sayfada bir liste göreceksiniz. Aslında bu makalede info işi gösterilmiş ama "diğer işler de bunun gibidir, her şeyi burada anltatamayız" gibi bir mantık var makalede. Sizin yapmanız gereken IContextMenu arayüzünü kullanarak context menu'ye yeni eleman eklemek olacaktır. Verdiğim makalede listedeki arayüzlerden birini kullanarak nasıl shell extension yazılabileceğini gösteriyor. Bir aralar bu konuya bakmıştım ama vaktim olmadığından şu an örnek bir şeyler yazamıyorum. Hatırladığım kadarı ile MSDN'de C++ ile yapılmış bir örnek vardı. http://msdn2.microsoft.com/En-US/library/aa969384.aspx