delphi ile şifresi olmayan .mdb uzantılı bir tane database dosyam var içinde iki tane tablom var(il ve ilçeler) delphide access mdb nasıl kullanabilirim bu konuda yardımcı olurmusunuz.
not: arama yaptım bulamadım!
delphi ile access .mdb kullanmak
-
- Üye
Kısaca anlatacak olursak:
Aboutdelphi deki dersi takip ederseniz yapabilirsiniz.Aslında araştırmanızı sadece bir yerle kısıtlamasanız bilgiye daha kolay erişebilirsiniz.
Yararlı diğer dersler
Kod: Tümünü seç
Projenize datasource,adotable ekleyin.
DataSource1.DataSet = ADOTable1 yapın.
adotable in connection string özelliğine çift tıklayın.
Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source=C:\data.mdb; Persist Security Info=False
adotable da table name i seçin.
Active:= true yapın.
Formunuza bir dbgrid ekleyin data source unu seçin. Tamamdır.
Yararlı diğer dersler
Her zaman bir vâmuk-i azra olur alem bu ya,
Nev-be-nev efsaneler peydâ olur alem bu ya,
Kabz u bast kıl tefekkür aleminde ey gönül,
Vakt-i sermânın sonu, vakt-i germân olur alem bu ya...
Nev-be-nev efsaneler peydâ olur alem bu ya,
Kabz u bast kıl tefekkür aleminde ey gönül,
Vakt-i sermânın sonu, vakt-i germân olur alem bu ya...
Delphi MsAccess AdoTable SQL
Uzak bilgisayarda tam kontrole sahip bir klasör üzerinden... kendim asp.net ile yazdığım ve server üzerinde sürekli çalışır halde bulunana bir MsAccess veritabanı dosyam var...
Üzerinde Tarih verileri bulunan bir TakipProgramı yazıyorum... Tarih delphi ile yazdığım program tarafından her 10 dk da bir kontrol edilecek... Bu tarihe bir ay kala mailgönder(), 3 hafta kala mailgönder() 2 ve 1 hafta kala mailgönder işlemleri yapılacak...

İstemediğim sütunları DBGrid üzerinde ColumsEditor ile kaldırdım. istediğim 3 sütundan dönen verileri döngüye aktarıyorum. Mail gönderme işlemi de çalışıyor... Benim sorunum şu resim üzerinde 4 ve 5.ci aşama olarak gösterdiğim ADOQuery'yi kullanmam gerektiği kanaatine vardım...
(Tabi bildiğimden değil, eğer burada müdahele edebiliyorsanız da makbul...) ADOQuery ile yazdığım kodun doğru olup olmadığını bilemiyorum... Hata vermiyor ama doğru olduğunu da gösteremiyor maalesef...
kodun amacı da şu : tabloda tüm kayıtlar yerine BitisTarihi sütunu bugün tarihinden büyük olanları göster (Çünkü tarihi geçmiş olan kayıtların görünmemesi ve mail gönderilmemesi gerekiyor.)
Yardımlarınız için şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM
Üzerinde Tarih verileri bulunan bir TakipProgramı yazıyorum... Tarih delphi ile yazdığım program tarafından her 10 dk da bir kontrol edilecek... Bu tarihe bir ay kala mailgönder(), 3 hafta kala mailgönder() 2 ve 1 hafta kala mailgönder işlemleri yapılacak...
İstemediğim sütunları DBGrid üzerinde ColumsEditor ile kaldırdım. istediğim 3 sütundan dönen verileri döngüye aktarıyorum. Mail gönderme işlemi de çalışıyor... Benim sorunum şu resim üzerinde 4 ve 5.ci aşama olarak gösterdiğim ADOQuery'yi kullanmam gerektiği kanaatine vardım...
(Tabi bildiğimden değil, eğer burada müdahele edebiliyorsanız da makbul...) ADOQuery ile yazdığım kodun doğru olup olmadığını bilemiyorum... Hata vermiyor ama doğru olduğunu da gösteremiyor maalesef...
kodun amacı da şu : tabloda tüm kayıtlar yerine BitisTarihi sütunu bugün tarihinden büyük olanları göster (Çünkü tarihi geçmiş olan kayıtların görünmemesi ve mail gönderilmemesi gerekiyor.)
Yardımlarınız için şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM