merhaba arkadaşlar
Hepimizin bildiği gibi MS Speech apisini kulanarak ingilizce kelimeleri okutabiliyoruz.
fakat benim istediğim babylon daki gibi hız ayarını ayarlayabilmek ve diğer
microsoft sam dışındaki desteklenen sesleri de listeleyebilmek fakat yapamadım bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
herkese kolay gelsin iyi çalışmalar dilerim....Saygılarımla.....
MS Speech okuma hızını nasıl ayarlayabilirim
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- Master_Yoda
- Üye
hız için şöyle bir test yaptım .. Ole mi kullanıyorsun bilmiyorum . SDK ISPVoice inyerface de SetRate var ama ole de aşağıdaki kodu test ettim çalışıyor .. (Delphi 7)
ses örneği konusuna da bakarım bir ara ..
Kod: Tümünü seç
Uses ... Variants, ComObj
Var
x : Variant;
begin
x:=CreateOleObject('SAPI.SpVoice');
x.Rate:=5;
x.Speak(label1.Caption);
- Master_Yoda
- Üye
Hemen baktım ..
form create te comboya ses tiplerini çekmek için:
seçilen ses ve hız için :
kullanabilirsin (Rate -10 ile +10 arasında veriliyor 0 (sıfır Standart hız)
kolaygelsin ..
NOT: sanırım ek sesler için bu örnek sesleri bişekilde windowsa yüklemelisin. (font gibi) Araştırmadım sdk sını indirdim ama kurmadım belki içinde vardır 68 mb inene kadar dokumantasyonu indirdim automation (ole) olduğu için XP de ek kurulum yapmadan buraya kadar geldim . gerisi sana kalmış ..
form create te comboya ses tiplerini çekmek için:
Var
i : Integer;
x,V : Variant ;
begin
V:=x.GetVoices();
For i:=0 to V.count-1 do ComboBox1.Items.Add((V.item(i).GetDescription));
Var
x : Variant;
begin
x.Rate:=0;
if ComboBox1.ItemIndex<>-1 Then
x.Voice:=x.GetVoices().item(ComboBox1.ItemIndex);
x.Speak(label1.Caption);
kolaygelsin ..
NOT: sanırım ek sesler için bu örnek sesleri bişekilde windowsa yüklemelisin. (font gibi) Araştırmadım sdk sını indirdim ama kurmadım belki içinde vardır 68 mb inene kadar dokumantasyonu indirdim automation (ole) olduğu için XP de ek kurulum yapmadan buraya kadar geldim . gerisi sana kalmış ..
öcelikle yardımınız için teşekkür ederim yazmış olduğunuz örnek kodlar sayesinde hızı istediğim gibi ayarlayabiliyorum Microsoft Text-to-Speech Engine ve microsoft speech apiyi kurdum fakat microsoft sam dan başka seslendirici alamıyorum acaba ole kullandığımdan kaynaklanıyor olabilirmi...saygılarımla...