merhaba arkadaşlar,
bana resim içindeki metni edite aktarma ile ilgili bir component lazım. yada bu işi nasıl yapabilirim?
Resimdeki yazıyı alma...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- Yapabiliceğin en yakın şey, kullanıcıya bu resmi gösterip girmesini sağlaman. Çok fazla uğraşmak vakit kaybı.
- OCR kelimesini araştır. İstediğin şey bu çünkü.
// EK //
Bu sistemdeki resimlere CAPTCHA deniyor..

- OCR kelimesini araştır. İstediğin şey bu çünkü.
// EK //
Bu sistemdeki resimlere CAPTCHA deniyor..
TR Wikipedia yazdı:CAPTCHA (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart) Carnegie Mellon School of Computer Science tarafından geliştirilen bir projedir. Projenin amacı bilgisayar ile insanların davranışlarının ayırt edilmesidir ve daha çok bu ayrımı yapmanın en zor olduğu web ortamında kullanılmaktadır.
CAPTCHA projesinin bazı uygulamalarına çoğu web sayfalarında rastlamak mümkündür. Üyelik formlarında rasgele resim gösterilerek formu dolduran kişiden bu resmin üzerinde yazan kelimeyi girmesi istenir. Buradaki basit mantık o resimde sadece insan tarafından okunabilecek bir program tarafından okunması zor olan bir kelime oluşturmak. Eğer forma girilen kelime resimdeki ile aynı değilse ya formu dolduran kişi yanlış yaptı ya da formu dolduran bir program önermesini yapabilir.
Merhaba
Bende buna benzer bişey yapmak istiyorum fakat resmi alamadım bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Bu resim i hotmail den almak istiyorum.
linki vereyim
https://signup.live.com/hmnewuser.aspx? ... s=04&lic=1
Bende buna benzer bişey yapmak istiyorum fakat resmi alamadım bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Bu resim i hotmail den almak istiyorum.
linki vereyim
https://signup.live.com/hmnewuser.aspx? ... s=04&lic=1
hocam daha önce ben o verdiğiniz linke girdim normal siteler için farketmiyor.
Fakat hotmail de resim için verilen link sürekli değişiyor.
onun için web browser da çıkan resmi farklı kaydet ile pc ye kaydetip sonra da image de göstermek istiyorum.
Bunu nasıl yapabilirim?
Hotmail deki resim linkini F5 ledikçe o linkteki resim değişiyor onun için kaydetme yolunu seçiyorum.
Yardımlarınız için Teşekkürler
Fakat hotmail de resim için verilen link sürekli değişiyor.
onun için web browser da çıkan resmi farklı kaydet ile pc ye kaydetip sonra da image de göstermek istiyorum.
Bunu nasıl yapabilirim?
Hotmail deki resim linkini F5 ledikçe o linkteki resim değişiyor onun için kaydetme yolunu seçiyorum.
Yardımlarınız için Teşekkürler