edit nesnesi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
edit nesnesi
iyi gunler
basit bir soru ama hatirlayamadim.. simdiden tesekkurler..
edit nesnesine yazilan kelimenin ensonunda ki karakteri nasil secebilirim.
ornegin : deneme+
deneme+ kelimesiniin editte yazili oldugunu varsayar isek "+" seçip işlem yapmak istiyorum.
calismalarinizda basarilar..
saygilar...
basit bir soru ama hatirlayamadim.. simdiden tesekkurler..
edit nesnesine yazilan kelimenin ensonunda ki karakteri nasil secebilirim.
ornegin : deneme+
deneme+ kelimesiniin editte yazili oldugunu varsayar isek "+" seçip işlem yapmak istiyorum.
calismalarinizda basarilar..
saygilar...
Selam..
- Bu işlemi bir buton vs. başka bir kontrolden yaptıracaksan ilk olarak SetFocus ile TEdit nesnesine focus olman lazım... Eğer bu işlem sona bırakılırsa tüm edit seçilir, yaptıklarımız boşa gider...
- Demek ki ilk satırımız...
- SelStart ile imlecin kaçıncı karakterden sonra konumlanacağını bildirebiliriz... Karakter index'i 0 verirseniz en başa, Length(Edit1.Text) dersek en sona konumlanacaktır. Sizin istediğiniz ise sondan bir önceki olduğuna göre Length(Edit1.Text)-1 olacak...
- Bunların ışığında ikinci satırımız...
- Seçilecek karakter sayısını ise SetLength ile veriyoruz... Siz 1 karakter istiyorsunuz...
Böylece kodumu şöyle toplandı...
- Ek olarak belki işinize yarar, seçili text'i değiştirmek için (karakter sayısı ile sınırlı değilsiniz...) SelText kullanıyoruz...
Başarılar...
- Bu işlemi bir buton vs. başka bir kontrolden yaptıracaksan ilk olarak SetFocus ile TEdit nesnesine focus olman lazım... Eğer bu işlem sona bırakılırsa tüm edit seçilir, yaptıklarımız boşa gider...
- Demek ki ilk satırımız...
Kod: Tümünü seç
Edit1.SetFocus;
- Bunların ışığında ikinci satırımız...
Edit1.SelStart := Length(Edit1.Text)-1;
Edit1.SelLength := 1;
Edit1.SetFocus;
Edit1.SelStart := Length(Edit1.Text)-1;
Edit1.SelLength := 1;
Edit1.SelText := 'ARMAN';
@aydin038
- Ben yanlış anladım galiba, nasıl seçerim demiştiniz ? Yani seçili duruma getirmekten bahsetmemiş miydiniz ?
- Yoksa çok basitçe aşağıdaki gibi yapabilirsiniz...
- Ben yanlış anladım galiba, nasıl seçerim demiştiniz ? Yani seçili duruma getirmekten bahsetmemiş miydiniz ?
- Yoksa çok basitçe aşağıdaki gibi yapabilirsiniz...
Edit2.Text := Edit1.Text[Length(Edit1.Text)];