MYSQL Kurulum Hatası

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
akipek
Üye

MYSQL Kurulum Hatası

Mesaj gönderen akipek »

the service could not be started. error:0 bu hata nedir
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Kurulumda bir hata yoksa başlatılamamış. Elle başlatmayı deniyebilirsin.. Servislerden kontrol etmek gerekebilir :roll:

http://www.easyphp.org dan apachi + mysql + php üçü bir aradayı tavsiye ederim :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
akipek
Üye

Mesaj gönderen akipek »

xp de delphi 6 + zeos ile kullanıyorum. yönetimsel araçlarda hizmetlerden bakıyorum servis çalışmamış çalıştır diyince bu hatayı veriyor.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Kurulumda bir hata olmuş olabilir. Kaldırıp tekrar kurmayı deniyebilirsin :wink:
akipek
Üye

Mesaj gönderen akipek »

onuda yaptım. firewall ve antivirüsu kaldırıp yeniden kurdum ıı ıh. çare olmadı. netten araştırdım. names piped enable olmalı diyor. xp de. ama bunun ne anlama geldiğini bilmiyorum.
shadowmann
Üye

Mesaj gönderen shadowmann »

Hocam önce mysql i uninstall edin. sonra mysql klasörünü silin. SOnra tekrar kurun. Eğer kurulumun sonunda service başlatıldı diyorsa sorun yok. Ama başlatamıyorsa hizmetlerden elle başlatın. Eğer yine başlamazsa bu sefer kurulumu farklı bir klasöre yapın. Yine başlamazsa bunukullanın.
Her zaman bir vâmuk-i azra olur alem bu ya,
Nev-be-nev efsaneler peydâ olur alem bu ya,
Kabz u bast kıl tefekkür aleminde ey gönül,
Vakt-i sermânın sonu, vakt-i germân olur alem bu ya...
akipek
Üye

Mesaj gönderen akipek »

selam uninstalldan sonra mysql klasoru kalıyormus onu silip yeniden kurunca sorunsuz calisti. Ama şimdide söyle bir sıkıntım var. bir database'im vardı bu data klasorunde idi. yedeğini almıştım.
bunu nasıl aktif hale getireceğim onu bulamadım.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Aynı isimde bir veri tabanı oluşturup mysql kapalıyken yedeklediğin dosyaları içerisine kopyala.
akipek
Üye

Mesaj gönderen akipek »

database ismini sigorta olarak verdim. sigorta isimli bir klasor var. onun içinde frm dosyaları var.
bunları kopyalıyorum ama hata verdi.yine.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

kopyaladığın datalar bozuk yada eksik olabilir. kopyalamadan önce mysql i bir çalıştır kendi halinde.
eseNuri
Üye

Mesaj gönderen eseNuri »

MySQL'de oluşturulan tabloların tipine de bağlı olabilir bu hata

Default olarak bu tip InnoDB'dir. Yedeğini alırken ayrıca bazı dosyaları da yanında kopyalamak gerekir.

MyISAM olarak oluşturursanız sadece veritabanının bulunduğu klasörü kopyalamanız yeterli olur.

Yani oluşturduğun tabloların tipini değiştirmediysen InnoDB olarak yapmıştır ve yedeğini de alırken yanında gerekli olan dosyaları kopyalamadıysan bu yüzden hata veriyor olabilir.

Sana tavsiyem yeni oluşturacağın tablolarının tipini MyISAM olarak değiştirmen