Hangi alanlarda program yazıyor sunuz?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba Arkadaşlar
İrili ufaklı bir çok program yazdık.Şirketlere özel raporlama sistemleri geliştirdik.
Son olarak üzerinde esaslı durduğum ekmeğini yemeğe başladığım Forklift şirketlerinin Araç Bakım Servislerine yönelik MSSQL ve Access veri tabanlı bir yazılımla uğraşıyorum.
Uğraşıyorum diyorum çünkü http://www.mxactive.net adlı sitemden online satışını ve 30 günlük deneme sürümünü kullanılabilecek çalışmalarım devam ediyor.
İrili ufaklı bir çok program yazdık.Şirketlere özel raporlama sistemleri geliştirdik.
Son olarak üzerinde esaslı durduğum ekmeğini yemeğe başladığım Forklift şirketlerinin Araç Bakım Servislerine yönelik MSSQL ve Access veri tabanlı bir yazılımla uğraşıyorum.
Uğraşıyorum diyorum çünkü http://www.mxactive.net adlı sitemden online satışını ve 30 günlük deneme sürümünü kullanılabilecek çalışmalarım devam ediyor.
- Yusuf AYDIN
- Üye
Ben oy kullanamadım, direk anket sonuçları geldi.
Hobi olarak bişeyler yazıyorum. Ufak tefek şeyler, çalıştığım kurumun basit ihtiyaçları için. En son bilgi işilem bölümünün performansını takib edebilmek maksadi ile kullanıcıların problemlerini bilgisayar ortamındasn bildirdikleri ve bilgisayar ortamından bu problemlerin takip edildiği bir program yazdım. (Raporlama kısmı henüz bitmedi ama olsun program çalışıyor)...
Hobi olarak bişeyler yazıyorum. Ufak tefek şeyler, çalıştığım kurumun basit ihtiyaçları için. En son bilgi işilem bölümünün performansını takib edebilmek maksadi ile kullanıcıların problemlerini bilgisayar ortamındasn bildirdikleri ve bilgisayar ortamından bu problemlerin takip edildiği bir program yazdım. (Raporlama kısmı henüz bitmedi ama olsun program çalışıyor)...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

merhabalar;
sanırım yazılımla ilgili tüm konular yazılmış,
bende küçük programlar haricinde atama programı (milli eğitim mmüdürlükelri için)...
küçük muhasebe programları ..
vsv . programlar yazdım
..aklıma gelen bir soru var belki yeri değil burası ama yazdığınız programlardan ne kadar ücret aldınız....
sanırım yazılımla ilgili tüm konular yazılmış,
bende küçük programlar haricinde atama programı (milli eğitim mmüdürlükelri için)...
küçük muhasebe programları ..
vsv . programlar yazdım
..aklıma gelen bir soru var belki yeri değil burası ama yazdığınız programlardan ne kadar ücret aldınız....
...ROKA...
Her hangi bi seçenek işaretleyemedim çünkü sadece anket sonu.ları çıkıyor karşıma 
Bilgisayar/Bilişim/İnternet
Aslında Bu alanda program yazmak benim için daha zevkli. Ama bu alan pek de para getirmiyor. Daha çok Component yazmak eğlenceli
. Kendime ait bi kaç bileşen var ama sırf bana özedl yani genel amaçlı değil. O yüzden forumda paylaşmam da gereksiz. İnternet alanında ise ISO standardında kalite yönetimi ile ilgili bir program yazmıştım. İstemci ve Tedarikçiler arasında hata bildirim formlarını server üzerinden gönderip Düzeltici önleyici faaliyet raporlarını alıyor. İstatistikler ve grafikler çıkarıyor. Şimdilik FTP Protokolünü kullanarak çalışıyor yeni versiyonunda Firebird'i serverea kurarak Veritabanı üzerinden yapmayı planladım.
Stok/Muhasebe,Üretim/İmalat ,Mağazacılık
En çok bu alanlarda program yapmam için baskı görüyorum (Baskı görüyorum dedim çünkü bu sektörü benim için finanse edenler var
ve ben ticari programlara uyuz olurum ) Ama ne yaparsınız ekmek parası işte. Şu an halihazırda kendi programım yok. Mevcut bir proggram için yama yapıyorum 
Diğer
Kendi araçlarımı yazıyorum. (Not defteri [Codeviewer], Disk programları filan. En çok sevdiğim alan ise burası. Fakat Stok/Muhasebe,Üretim/İmalat ,Mağazacılık alanları yüzünden bu kısımla fazla ilgilenemiyorum.

Bilgisayar/Bilişim/İnternet
Aslında Bu alanda program yazmak benim için daha zevkli. Ama bu alan pek de para getirmiyor. Daha çok Component yazmak eğlenceli

Stok/Muhasebe,Üretim/İmalat ,Mağazacılık
En çok bu alanlarda program yapmam için baskı görüyorum (Baskı görüyorum dedim çünkü bu sektörü benim için finanse edenler var

Diğer
Kendi araçlarımı yazıyorum. (Not defteri [Codeviewer], Disk programları filan. En çok sevdiğim alan ise burası. Fakat Stok/Muhasebe,Üretim/İmalat ,Mağazacılık alanları yüzünden bu kısımla fazla ilgilenemiyorum.
En son Lost Soul tarafından 26 Nis 2007 12:07 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
-
- Üye
Daha önce istek üzerine bir beyaz eşya mağazasında ve bir kırtasiyede kullanılması için iki program yazmıştım.
Şimdi ise sağlık alanında bir sağlık ocağı takip sistemi üzerinde çalışıyorum.Ama işlerden pek fırsat bulamadığım için yeterince uğraşamıyorum.Yani bir türlü bitiremedim.Bakalım ne zaman bitecek.Zaten ticari bir beklentim yok.Benim için bir meşgale oluyor.
Şimdi ise sağlık alanında bir sağlık ocağı takip sistemi üzerinde çalışıyorum.Ama işlerden pek fırsat bulamadığım için yeterince uğraşamıyorum.Yani bir türlü bitiremedim.Bakalım ne zaman bitecek.Zaten ticari bir beklentim yok.Benim için bir meşgale oluyor.
akıllanma , aklını başına toplama , toparlanma , kendisini derleme bu dünyaya ait bir vazife.
ahirette nasıl olsa aklın başına gelecek.
ahirette nasıl olsa aklın başına gelecek.
Hobi idi.
Sonra akrabalarım için Cari Hesap ve Stok-Üretim programcıkları yazdım.
(Paradoks VT'si olan, Master-Detail yapı kullanmayan bi programa ne kadar program denirse artık)
ÖSS bittikten sonra işi öğrenmek için bi şirkette işe başladım ve kafe progarmıyla uğraşıyorum, hala bitmedi
Her şey ne kadar güzel başlamış...
Sonra akrabalarım için Cari Hesap ve Stok-Üretim programcıkları yazdım.
(Paradoks VT'si olan, Master-Detail yapı kullanmayan bi programa ne kadar program denirse artık)
ÖSS bittikten sonra işi öğrenmek için bi şirkette işe başladım ve kafe progarmıyla uğraşıyorum, hala bitmedi

Her şey ne kadar güzel başlamış...
hocam delphi ile yazdıysan boşa kasma. open source we veb tabanlı bir sürü uygulama var. biz mantis kullanıyoruz. tek kelime ile süper. dril down... otomatik rapor. özel alan ekleme.. vs vs vshdayi yazdı:Ben oy kullanamadım, direk anket sonuçları geldi.