Hangi alanlarda program yazıyor sunuz?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.

Hangi alanlarda program yazıyor sunuz?

Anket 05 Nis 2004 11:09 tarihinde bitecek

Eğitim
3
7%
Sağlık
5
12%
Hizmet
7
17%
Akademik
1
2%
Bankacılık/Finans
0
Oy yok
Bilgisayar/Bilişim/İnternet
6
14%
Stok/Muhasebe
8
19%
Üretim/İmalat
3
7%
Mağazacılık
3
7%
Diğer
6
14%

Toplam oy: 42

Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

merhaba,
genelde üretim-stok-cari tarzı..
son projem modem üzerinden ses göndererek telefon kullanıcılarını bilgilendirme.. sanırım bu bilişim sektörüne giriyor..
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
Kullanıcı avatarı
ademiz
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ademiz »

Merhaba Arkadaşlar

İrili ufaklı bir çok program yazdık.Şirketlere özel raporlama sistemleri geliştirdik.

Son olarak üzerinde esaslı durduğum ekmeğini yemeğe başladığım Forklift şirketlerinin Araç Bakım Servislerine yönelik MSSQL ve Access veri tabanlı bir yazılımla uğraşıyorum.

Uğraşıyorum diyorum çünkü http://www.mxactive.net adlı sitemden online satışını ve 30 günlük deneme sürümünü kullanılabilecek çalışmalarım devam ediyor.
Kullanıcı avatarı
Yusuf AYDIN
Üye

Mesaj gönderen Yusuf AYDIN »

Diğeri İşaretledim

Delphi ile

Zirai İlaç, Üretim Otomasyon

Delphiden Öncesinde (DOS 'ta)
Fotografçılık , Taksitli Satış , Özel Dershane, Yine Zirai İlaç,
Tüketim kooperatif , TEK için Sayaç takip, Kooperatif Programlarını yazmıştım.
ssteeltr
Üye

Mesaj gönderen ssteeltr »

Merhaba ben üretim sektörüne yönelik programlar yazıyorum.
Tekstil,mobilya,kablo imalatı,pamuk üretimi vb.

aslında tam anlamıyla programcılıktan ziyade bu sistemlerin modellenmesi ve bilgisayar üzerinde yönetilebilir hale getirilmesine yönelik çalışıyorum
Süleyman Çelik
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Ben oy kullanamadım, direk anket sonuçları geldi.
Hobi olarak bişeyler yazıyorum. Ufak tefek şeyler, çalıştığım kurumun basit ihtiyaçları için. En son bilgi işilem bölümünün performansını takib edebilmek maksadi ile kullanıcıların problemlerini bilgisayar ortamındasn bildirdikleri ve bilgisayar ortamından bu problemlerin takip edildiği bir program yazdım. (Raporlama kısmı henüz bitmedi ama olsun program çalışıyor)...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

hdayi yazdı:Ben oy kullanamadım, direk anket sonuçları geldi.
Zaten anketin zamanı da dolduydu :?
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Pardon pardon,
O zaman kullanmışımdır da hatırlayamamışımdır :oops:
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
sipi_raca
Üye

Mesaj gönderen sipi_raca »

* Eğitim
* Sağlık
* Hizmet
* Akademik
* Bilgisayar/Bilişim/İnternet
* Stok/Muhasebe
* Üretim/İmalat
* Mağazacılık
kadioglu
Üye

Mesaj gönderen kadioglu »

merhabalar;
sanırım yazılımla ilgili tüm konular yazılmış,
bende küçük programlar haricinde atama programı (milli eğitim mmüdürlükelri için)...
küçük muhasebe programları ..
vsv . programlar yazdım
..aklıma gelen bir soru var belki yeri değil burası ama yazdığınız programlardan ne kadar ücret aldınız....
...ROKA...
Kullanıcı avatarı
Lost Soul
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Lost Soul »

Her hangi bi seçenek işaretleyemedim çünkü sadece anket sonu.ları çıkıyor karşıma :)

Bilgisayar/Bilişim/İnternet
Aslında Bu alanda program yazmak benim için daha zevkli. Ama bu alan pek de para getirmiyor. Daha çok Component yazmak eğlenceli :). Kendime ait bi kaç bileşen var ama sırf bana özedl yani genel amaçlı değil. O yüzden forumda paylaşmam da gereksiz. İnternet alanında ise ISO standardında kalite yönetimi ile ilgili bir program yazmıştım. İstemci ve Tedarikçiler arasında hata bildirim formlarını server üzerinden gönderip Düzeltici önleyici faaliyet raporlarını alıyor. İstatistikler ve grafikler çıkarıyor. Şimdilik FTP Protokolünü kullanarak çalışıyor yeni versiyonunda Firebird'i serverea kurarak Veritabanı üzerinden yapmayı planladım.
Stok/Muhasebe,Üretim/İmalat ,Mağazacılık

En çok bu alanlarda program yapmam için baskı görüyorum (Baskı görüyorum dedim çünkü bu sektörü benim için finanse edenler var :) ve ben ticari programlara uyuz olurum ) Ama ne yaparsınız ekmek parası işte. Şu an halihazırda kendi programım yok. Mevcut bir proggram için yama yapıyorum :D

Diğer
Kendi araçlarımı yazıyorum. (Not defteri [Codeviewer], Disk programları filan. En çok sevdiğim alan ise burası. Fakat Stok/Muhasebe,Üretim/İmalat ,Mağazacılık alanları yüzünden bu kısımla fazla ilgilenemiyorum.
En son Lost Soul tarafından 26 Nis 2007 12:07 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
palandoken
Üye

Mesaj gönderen palandoken »

Daha önce istek üzerine bir beyaz eşya mağazasında ve bir kırtasiyede kullanılması için iki program yazmıştım.
Şimdi ise sağlık alanında bir sağlık ocağı takip sistemi üzerinde çalışıyorum.Ama işlerden pek fırsat bulamadığım için yeterince uğraşamıyorum.Yani bir türlü bitiremedim.Bakalım ne zaman bitecek.Zaten ticari bir beklentim yok.Benim için bir meşgale oluyor.
akıllanma , aklını başına toplama , toparlanma , kendisini derleme bu dünyaya ait bir vazife.
ahirette nasıl olsa aklın başına gelecek.
ulu coder
Üye

Mesaj gönderen ulu coder »

Hobi idi.

Sonra akrabalarım için Cari Hesap ve Stok-Üretim programcıkları yazdım.
(Paradoks VT'si olan, Master-Detail yapı kullanmayan bi programa ne kadar program denirse artık)

ÖSS bittikten sonra işi öğrenmek için bi şirkette işe başladım ve kafe progarmıyla uğraşıyorum, hala bitmedi :shock:

Her şey ne kadar güzel başlamış...
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

Mesaj gönderen mudipasa »

müşteri cari-satış-stok-takip
Farbika otomasyonu
ikut

Mesaj gönderen ikut »

hdayi yazdı:Ben oy kullanamadım, direk anket sonuçları geldi.
Hobi olarak bişeyler yazıyorum. Ufak tefek şeyler, çalıştığım kurumun basit ihtiyaçları için. En son bilgi işilem bölümünün performansını takib edebilmek maksadi ile kullanıcıların problemlerini bilgisayar ortamındasn bildirdikleri ve bilgisayar ortamından bu problemlerin takip edildiği bir program yazdım. (Raporlama kısmı henüz bitmedi ama olsun program çalışıyor)...
hocam delphi ile yazdıysan boşa kasma. open source we veb tabanlı bir sürü uygulama var. biz mantis kullanıyoruz. tek kelime ile süper. dril down... otomatik rapor. özel alan ekleme.. vs vs vs