Modeminizin yapısını bilemiyorum ancak belli bir port yönlendirmesi yapmanız gerekmekte.
Başka bir sitede port yönlendirmesine dair bir mesaj mesela. Örnekte uzak erişim programı ile ilgili olarak modem içerisinden nasıl istenilen bilgisayara ulaşılacağı ile ilgili örnek var.
yapman gereken şu. zoom un ip sini internet explorer da adres çubuğuna gir.
10.0.0.2 enter a bas sonra kullanıcı adı şifre soracak. USER = admin PASS=zoomadsl
sonra "advanced setup" sekmesine gir. ardından "virtual server". orada yeni bir kayıt gireceksin. public port 4999 private port 4899 gir ip olarakda bağlanmak istediğin makinanın ip si. 10.0.0.3 gibi. ardından save settings to flash and reboot a tıklıyorsun. daha sonra modem kapatılıp açılınca radmin 2.2 viewer programından yeni bağlantı oluşturuyorsun. ip nosu olarak internette gözüken 81. ile başlayın ip nonu giriyorsun. port olaran default tan çıkarıyorsun ve 4999 yazıyorsun. (aslında zoom a portları girerken 4899 yazsa idik public porta port ayarları yapmak gerekmezdi ama güvenlik biraz düşerdi). bu şekilde brutal force den korunuyoruz. ve bağlan tuşuna basınca eğer r_server.exe den options kısmından şifre tanımladı isen o şifreyi soruyor. şifreyi giriyorsun ve sistemdesin.
kaynak: hardwarelife
burada radmin programının kullandığı portun ilgili bilgisayara iletilmesi ile ilgili zoom modeme göre açıklama yapılmış. modeminize gelen sql server bağlantısı modem içerisinde yönlendirme olmadığı için gelen veriyi ilgili bilgisayara iletmiyor. Yukarıda anlatılanı yapmanız gerekiyor.
Gerçi anladığım kadarı ile yönlendirme konusunda bilginiz var ancak sorun modeminiz ile ilgili olabilir. Örneğin imkanınız var ise zoom marka bir modem ile veya başka bir modem ile de port yönlendirmesini deneyin lütfen. Çünkü port yönlendirmesi olduktan sonra yapacak başka bişiye gerek olduğunu sanmıyorum. Saygılarımla.
Merhaba.
Sorun üzerinde çalıştığınız makinada fikrimce.Başka bir makinada test etme imkanınız var mı?Port Scannerler size doğru sonucu döndürmeyebilir.Örneğin sadece ftp ve http portları açık olduğunu söylemişsiniz, msn kullanılabiliyor mu söz konusu makinada?
Saygılarımla.
MS-SQL Server de Nt Authorization diye bir olay var yani işletim sistemindeki kullanıcı adı ile girmeye çalış. Ben fi tarihinde kurduğum bir serverde her iki taraftaki kullanıcı ve şifreyi de aynı yapmıştım..
bLue aLonE yazdı:Merhaba.
Sorun üzerinde çalıştığınız makinada fikrimce.Başka bir makinada test etme imkanınız var mı?Port Scannerler size doğru sonucu döndürmeyebilir.Örneğin sadece ftp ve http portları açık olduğunu söylemişsiniz, msn kullanılabiliyor mu söz konusu makinada?
Saygılarımla.
Aslında beni şaşırtan da bu msn messenger ne yönlendirme nede bir ek ayar yapmadan çalışabiliyor.Ancak bu kadar efor sarfetmemize rağmen sql server a bağlantı sağlıyamıyoruz.
portları kullanmadan \\deposrv\pipe\sql\query pipe ile bağlan sanırım sorunun çözüleceek iplerin portlarını terminal yoğunluğuna göre kullandırtmıyor bazen veya o yoğun sanıyor açık kalan process lerden
konu ile nekadar alakalı bilmiyorum ama başımdan geçen olayı anlatmak istedim kısa süre önce. adsl mi 7 kişi ile paylaşıyorum ve bunlardan biri ile ağ kurmak istedim gereken herşeyi yaptığım halde benim bilgisayar olmuyor arkadaşınki oluyordu. dotcom arkadaşım ve diğer arkadaşlar yardım etmek istedi ama yine olmadı ne ne ne diye düşünürken aklıma bişi geldi. nforce3 ana kartım var ve etherneti nforce bunun ağ düzenlememi adını tam hatırlayamadım bi sürücüsü vardı ve ben anakartta kurulum yaparken bunuda kurmuştum. bu kurduğum sürücüyü kaldırınca hemen ağ bağlandı ve diğer bilgisayarı ve içini görmüş oldum. anlıyacağın firewall falan kaldırmak kar etmemişti ethernete ait bir yazılım kaldırmak işi çözmüş ve ağ bağlantısı sağlanmıştı.
sizdede böyle ethernete ait bir yazılım olabilirmi diye aklıma geldi.
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.
Evet Hocam tüm suç Sql Server dan kaynaklanıyormuş. Aynı sunucuda Firebird ve uzak masaüstü bağlantısına erişebildiğimiz halde Sql Server' a erişemiyorduk. Sp3 ü kurunca sorun çözüldü. Bu arada çözümdeki katkılarından dolayı @Asri ye teşekkür ediyorum.
Bundan sonra Ms Sql Server da böyle bir problem yaşayan ilk iş sp3 yüklesin arkadaşlar.
Ali KArdeş bende M.S SQL e güvenip 35 kurumu internetten birleştirme yontemine gittim bunu yapar yapmaz ayarların yapıldııg yerel agda internete girilmes oldu. SP leri yuklemeden yaptım bende seni gibi kafayı yedim yaptıgımız yerler kamu olunca adamlar seri cevap bekledikelrinden vaz geçmiştim şimdi tek bir yerde sp lerle test yapcam inşlallah bizde de sotun çözülür.
Keşke daha önce okusaydım mesajı. Çünkü daha önce bir arkadaşta aynı sorunu yaşamış ve sp yi kurunca çözülmüştü. Ben de öyle deneyin diyecektim zaten halletmişsin olayı. Geçmiş olsun.
Her zaman bir vâmuk-i azra olur alem bu ya,
Nev-be-nev efsaneler peydâ olur alem bu ya,
Kabz u bast kıl tefekkür aleminde ey gönül,
Vakt-i sermânın sonu, vakt-i germân olur alem bu ya...
arkadaslar ben msde sp4 olarak kurdum
scan port ile taratım port acık ama gel gelelim baglanamıyorum dısarıdan
user ve sifre vererek local agdan desktop mssql servera(msde) girebiliyorum
ama aynı user ve sifreyle interneten giremiyorum?