Paradox Vt.da master detail ile ilişkili 2 adet tablom var. Detail tablomu, resimlerimi yüklemiş olduğum klasörün yolunu göstermesi için kullanıyorum.
Delphi içinde bu resimlerimi Jedi componentinin JvThumbView bileşeni ile bir arada görebiliyorum fakat, resimler üzerinde silme işleminde sorun yaşıyorum. JvThumbView'e resimleri atarken kullandığım kodun en sonunda Table2.next ifadesi kullanıldığından son sil dediğimde son kayıt siliniyor.
Velhasılı istiyorum ki, hangi resmin üzerine gelip sil denilirse sadece VT' ile ilişkilendirilmiş o resmi silsin.
JvThumbview- resim silme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
JvThumbview- resim silme
Bu muazzam programın içinde ben neyim?, sadece bir label..
İşi garanti etmek için geçerli resmin adını yazdırarak kontrol edin. Farklı bir şey bulmuş ise ki kuvvetle muhtemel tümünü okuyup ondan sonra ekranda ön izleme konumuna geçiyordur, seçilen resimin bilgilerini kullanarak silmeden önce ile silin.
Kod: Tümünü seç
...
if Table.FindKey([Anahtar_Alan]) then
Table.Delete;
...
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!