Resim Sıkıştırma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
file not found GIFImage.dcu
delphi 7 kullanıyorum. uses satırına gifimage yi ekledim.
"file not found GIFImage.dcu" hatası alıyorum, ne yapmalıyım.
"file not found GIFImage.dcu" hatası alıyorum, ne yapmalıyım.
file not found gifimage.dcu
niyetim gife çevirmek değil ama fonksiyon da bu seçenekte var, ben bu haliyle denemek istiyorum. teşekkürler.. aslında bmp olarak bile boyutlarını ayarlasam olur, keşke bu işin mantığını anlatan küçük bir makale olsaydı.
Image2 de 360*400 piksel büyüklüğünde bir resim bulunmaktadır
aşşağıdaki fonksyonu uyguluyorum fakat resized.jpg nin özelliklerine baktığımda 96*96 değilde 254*282 yapmış..
Sorun sizce nedir
ConvertedResizedFileName(Openpicturedialog1.filename,Image2.Picture.Graphic,96,96);
İlginiz için teşekkürler.
aşşağıdaki fonksyonu uyguluyorum fakat resized.jpg nin özelliklerine baktığımda 96*96 değilde 254*282 yapmış..
Sorun sizce nedir
ConvertedResizedFileName(Openpicturedialog1.filename,Image2.Picture.Graphic,96,96);
İlginiz için teşekkürler.
s.a.
fonksiyonun kodlarını incelersen orda küçültemyi 1 e 1 yapıyor. ordaki kısımla oynayarak yapabilirsin.
hatta yanlış hatırlamıyorsam fahrettin abi onunda kodunu göndermişti.
biraz arama ile onuda bulabilirsin.
burdada @mrmarman ın yeniden boyutlandırma ile ilgili bir yazısı var.
viewtopic.php?t=19353
fonksiyonun kodlarını incelersen orda küçültemyi 1 e 1 yapıyor. ordaki kısımla oynayarak yapabilirsin.
hatta yanlış hatırlamıyorsam fahrettin abi onunda kodunu göndermişti.
biraz arama ile onuda bulabilirsin.
burdada @mrmarman ın yeniden boyutlandırma ile ilgili bir yazısı var.
viewtopic.php?t=19353
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Fahrettin beyin yolladığı kod daha kapsamlı duruyor çünkü jpeg , gif , bmp leride çevirebiliyor openpicturedialog ile gif açarsak 2. kodda problem çıkar diye hatmin ediyorum. Fahrettin beyin koduna dikkaltice bakınca VAR_YUKSEKLIK in spesifik bir görevi olmadığına rastladım Genişliği baz alıyor genişliği 96 yazarsam yüksekliğe 300 bile girsem 96*72 boyutunda kaydetmiş oluyor.
bu birbirine bağıl olsun istemiyorum aslında yükseklikte 96 olsun istiyorum
2. Değinmek istediğim konu ise Image1 de açtığımız resimlerin kalitesi biraz düşük gibi görünüyor nedenini anlayamadım mesela MSN Messenger açıyorum orada büyük resmi çok net bi şekilde ufaltıyo . fakat aynı resmi Image1 de messengerdeki boyutlarda strech olarak açtığımda resim kareleşmeye başlıyor.. Bilgisi olan varmı acaba
bu birbirine bağıl olsun istemiyorum aslında yükseklikte 96 olsun istiyorum
2. Değinmek istediğim konu ise Image1 de açtığımız resimlerin kalitesi biraz düşük gibi görünüyor nedenini anlayamadım mesela MSN Messenger açıyorum orada büyük resmi çok net bi şekilde ufaltıyo . fakat aynı resmi Image1 de messengerdeki boyutlarda strech olarak açtığımda resim kareleşmeye başlıyor.. Bilgisi olan varmı acaba
arkadaşım ben kod demedim. ikinci verdiğim linkte @mrmarman ın boyutlandırma ile ilgili tespitini oku dedim.trolojik yazdı:Fahrettin beyin yolladığı kod daha kapsamlı duruyor
@mrmarmanın yazdıklarındna yola çıkarak Fahrettin abinin kodunda -ki nereyi düzeltmen gerektiğini bulmuşsun- düzenleme yapacaksın.
ben image ın strecini true yapmıyorum. centered diyorum ve kodla küçülttüğüm resmi gösteriyorum.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama

800*640 Boyutunda bir jpeg resimi
Width i 96
Height i 96 Olan TImage de Strech özelliğini true yaparak açtığımızda resim kareleşiyor yani görüntüde bir bozulma gözüküyor Aynı şeyi messengerde denedim avatar seçmede büyük resmi küçük halde gösteriyor ve herhangi bir görüntü kaybı yaşanmamış.. Acaba messenger özel bir plugin mi kullanıyor resimleri kaliteleştirmek için yoksa yanlş izlediğim bir yolmu var ..
-
- Üye
Re: Resim Sıkıştırma
Hocam function u nasıl çalıştıracağiz