Delphide kurulu bileşenlerin yedeğini almak ve restore etmek

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
SieS
Üye

Delphide kurulu bileşenlerin yedeğini almak ve restore etmek

Mesaj gönderen SieS »

S.a.
Arkadaşlar makinam baya bir kasılmaya başladı formatlanma zamanı gelmiş fakat delphi üzerinde o kadar çok bileşen varki onları tekrar kurmayı gözüm kesmiyor.
Yüklü bileşenleri backup alıp makinayı kurdukdan sonra dekrar delphiye restore edilebilirmi, böyle bir yöntem varmıdır.
Varsa nasıldır..
Şimdiden teşekkür ederim.
Kolay Gelsin..
Ben Toprağın Sinesinde İnsan Denilen Bir Canım
Hem Düşünür, Hem Severim Budur Taştan Faklı Yanım.
Her maddenin zevlesini bedenimde taşıyorsam.
Ben ne bir taş ne bir ağaç, insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Saadettin bahsettiğin yedeklemeyi ilk verdiğin zaman denemiştim fakat yedeklemek çok uzun sürünce bitmesini beklemedim ve kestim :wink:

Sonuç olarak ben şu an öyle bir taşınma mecburiyeti olunca @Freeman35 in yöntemini kullanıyorum :)
1.PC:
Kurulumu yaparken delphi yi D:\Delphi 7\ klasörü altına kurup bileşenleri de D:\D7Bilesenler\ klasörü altında topluyorum. .BPL ve .DCP leri E:\D7BPL ve E:\D7DCP klasörlerinde (BDS için de benzer adlandırma yapılabilir), ve E:\D7BPL yi ana path e ekliyorum (Bilgisayarım sağ tuş->Özellikler->Gelişmiş->Ortam değişkenleri->PATH e eklenir).
Başlat->Çalıştır->Regedit ten HKEY_CURRENT_USER\Software\Borland ve HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Borland anahtarları sağ tuş ver (export) komutu ile dışarı alınır. Bu şekilde kurulan delphi ide si açılarak library path (Tools->Environment->Library den Library Path satırı) de tek satır halinde kopyalanarak bir text dosyaya kaydedilir. Kurulacak bileşenlerde BPL klasörü E:\D7BPL, DCP klasörü E:\D7DCP hatta DCU ların tek bir yerde toplanması için de E:\D7DCU klasörü açılarak oraya yönlendirilir. Bunu Project->Options.. dan Directories/Conditionals sekmesinden; DCU Unit output diectory->E:\D7DCU, Search Path directory->E:\D7DCP, BPL output directory->E:\D7BPL ve DCP output directory->E:\D7DCP şeklinde değiştirilir. Her eklenecek yeni bileşen de .dpk larından bu şekilde ayarlanarak kurulur. Bu işlemler size biraz karışık görünse de bu düzende yapılan kurulum daha sonra size çok zaman kazandıracaktır.

2.PC:
Yukarıdaki aynı işlemlerle ocx ve bazı sistem dosyaları için sadece Delphi aynı yere (D:\Delphi 7\) kurulur. 1.PC deki D:\Delphi 7\ (üzerine), D:\D7Bilesenler\, E:\D7BPL ve E:\D7DCP klasörleri aynen kopyalanarak taşınır. Ana path e E:\D7BPL eklenir. Regedit e dışarı alınan (export) anahtar alanlar eklenir (import). Delphi ide açılıp library path e 1.pc den alınan library path satırı yapıştırılır.

Daha sonra da nerede kalmıştık deyip yeni evinizde kaldığınız yerden yazmaya çizmeye devam edersiniz, hayırlı çalışmalar olsun :) :D
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Piladerim benim yöntemi anlatmış :) ben dağınıklığı sevmem o yüzden herşey yerli yerinde olsun isterim. BPL DCP ve DCU ları o yüzden ayırdım. birşey aradığımda kolaylık olması için. Recep detaylı anlatmış saolsun, bi dip not vereyim, Delphi yi kurduğunuzda default olarak kendi default bpl leri system32 altına atar bunlarıda yedek almayı unutmayın. ben bunlarıda burdan alıp ayrıca bir yere kopyaladım tabi burayada dos path i vermek gerekiyor.

benim yöntem karışık gelebilir, tek zorluğu bir paketin kurulumunda default bpl dcp path lerini kotroletmek gerekiyor. ama alıştınızmı her şey kolay ;)

benim gibi bpl ve dcp leri ayırmak zorunda değilsiniz yukarıda Yani Recep in yazdığı yöntemi genede kullanabilirsiniz. püf noktası system32 içindeki bpl ve dcp leri yedek alıp 2.PC ye aktarmayı unutmayın

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!