mustafa abi şimdi forumda araştırdım ve benimle aynı soruyu soran arakdaslar var fakat cevaplar hakkında pek tatmin olamadım yada anlayamadım heralde.
Benim bir prjem var abi kısaca bir modülünü anlatayım kendi pcni kendin topla diyelim bu modüle
2 tane table var paradoxla çalışıorum
1.si GİRİŞ
2.si SATIŞ
1.tabledaki alanlar
cinsi
marka
fiyati
satişta ise her parça için bir alan var
ve ben dblookupcombobox ile bunları birden cekip 2.ye yazdırıyorum burayakadarbir sorun yok
ama sorun şurada başlıyo abi
1. sorun haliyle dbcomboboxtan ornek cpulardan celeron seçtim fakat kaydet demedim ve kaydetmeden çıktım fakat geri geldiğimde (programdan çıkıp tekrar giriyorum geri gelmekten kastım bu) bakıorum celeron yerinde duruyo abi doğal bir şey ama nasıl onune geçebilirim
2.ise kaydet dedim aynen yukardaki gibi ve kaydetti insert ettiriyorum dbeditlerdeki fiyatlar aynı kalırken dblookuplarda boş alan açılıyo gerçi şimdi aklıma su fikir geldi ben bunları 1.numaralı kayda yollasam kayıttan hemen sonra
1.numaralı kayıta cpu=SEÇİNİZ Fiyat=0 ibaresi var iyi fikir ama queery kullanıyorum ve ilk defa daha bu foruma geldim geleli query kullanmaya başladım nasıl yaparım abi bunu ilgine çok teşekür ederim abi ALLAH kolaylık versin büyük harfleriçin üzür dilerimbelirtmek maksadıyla affına sığınarak selamlar
dblookupcombobox
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
dblookupcombobox
derviş
Merhaba,
Ünal öncelikle sorularını bana hitaben değil de, genele yazarsan daha şık olur. Burda benim haricimde de cevap yazan bin kadar üye var.
Bence esas sorun kurduğun yapıda. Bence şöyle bir yapı kur. 2 tablon olsun, 1. müşteri (master), 2. satılan parçalar (detay). Müşteriye satılan parçaları ayrı olarak kaydedersin. Hem böylece sadece PC değil, parça sattığın zamanda programa işleyebilirsin.
Mesela atıyorum :
master kayıt :
1-ünal-aygün-telefon-adres-ilçe-il ...
detay kayıt(lar)
1-parça kodu-parça adı - indirim -...
1-2. parça kodu-2.parça adı - indirim -...
....
gibi.
Kolay gelsin.
Ünal öncelikle sorularını bana hitaben değil de, genele yazarsan daha şık olur. Burda benim haricimde de cevap yazan bin kadar üye var.
Bence esas sorun kurduğun yapıda. Bence şöyle bir yapı kur. 2 tablon olsun, 1. müşteri (master), 2. satılan parçalar (detay). Müşteriye satılan parçaları ayrı olarak kaydedersin. Hem böylece sadece PC değil, parça sattığın zamanda programa işleyebilirsin.
Mesela atıyorum :
master kayıt :
1-ünal-aygün-telefon-adres-ilçe-il ...
detay kayıt(lar)
1-parça kodu-parça adı - indirim -...
1-2. parça kodu-2.parça adı - indirim -...
....
gibi.
Kolay gelsin.