firebird'e çok kullanıcının internet üzerinden bağlanması

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
kamuran48
Üye

firebird'e çok kullanıcının internet üzerinden bağlanması

Mesaj gönderen kamuran48 »

selam,
merakımdan soruyorum.firebird' e internet üzerinden mesela 500 kullanıcının bağlanması için ve hız olarak bir sıkıntının olmaması için neler gerekli.server anlamında ve ağ anlamında ve adsl anlamında ve firebird'in versiyonları anlamında neler yapmalıyız.alt yapıyı nasıl hazırlamalıyız.iyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
MakPRO
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MakPRO »

bunun için .net ile web üzerinden uygulama geliştirmek en mantıklı yol .
ikinci yöntem olarak yaptığın uygulamayı 500 kişiye kullandırmak istiyorsan iyi bir server planlayıp web üzerinden uygulamayı kullandırmak olabilir.

ama en mantıklı olan .net üzerinden geliştirmek .

kolay gelsin
integra_sir
Üye

Firebird + web

Mesaj gönderen integra_sir »

Selamlar,

Bu sitede daha önce bu konuyla ilgili birkaç yazışmam oldu . ama sonun sorunu çözdük. Benim 2 projem bu şekilde çalışıyor.

Firebird ile uygulama ya da web ortamı geliştirecekseniz, öncelikle en az 512 MB ram ve P4 2,4 işlemcili bir server olmalı. İşletim sisteminiz kesinlikle Linux olsun. Fedora 5-6 tavsiye ederim. ADSL kullanacaksanız 2048 olsun ama 1 Mbit SH - DSL tavsiye ederim. Statik ip numaranız olmalı. Ve serverda hangi versiyopn Fb kurulu ise clientlarda da o versiyon olsun.

Firebird 3050 portunu kullanır. DSL ya da ADSL ayarlarından bu portu Firebird servera yönlendirin.

Tabi bununla bitmiyor . Bi defa Veritabanınınz şiir gibi olmalı. Mümkün olduğu kadar az varchar alan kullanın. Computed by alanlar işinizi kolaylaştırır. View, Trigger, SProc özelliklerini de unutmayın.

Windows IIS kullanacaksanız sorun yaşamamak için çift server yapın. Server 2000 kullanın. 2003 IIS sorunlu.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Re: Firebird + web

Mesaj gönderen rsimsek »

integra_sir yazdı:... . Bi defa Veritabanınınz şiir gibi olmalı. ...
Bu söz sanırım tüm programcı ve veri tabanı tasarlayanlar için çok güzel bir anlatım oldu. :)
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!