toplamı aldıramıyorum
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
toplamı aldıramıyorum
iki adet tablem var, uye ve aidat adında, uye tablosunda bilgiler aidat tablosunda üyelere ait tahakkuk eden aidatlar tutuluyor.
Aidat tablosunda tahakkuk alanındaki miktarları sql de bir kişiye ait toplamı aldırmak istiyorum. forumda aradım bana yakın örneklerde uyguyadım ama çözemedim.
yardımcı olursanız sevinirim.
Aidat tablosunda tahakkuk alanındaki miktarları sql de bir kişiye ait toplamı aldırmak istiyorum. forumda aradım bana yakın örneklerde uyguyadım ama çözemedim.
yardımcı olursanız sevinirim.
Kod: Tümünü seç
select sum(miktar) as toplam from tablo where uye_id=12
kolay gelsin
- White Rose
- Üye
- İletişim:
- White Rose
- Üye
- İletişim:
@mk64 tabi ki uydurmaya veya ezberlemeye gerek yok. Verilen örnekteki uye_id sayısal bir alan ise tırnak içinde yazmak gerekir

Kod: Tümünü seç
query1.close;
query1.sql.clear;
query1.sql.add:='select sum(miktar) as toplam from tablo where uye_id = ''' + Edit1.Text + '''';
// ya da
//query1.sql.add:='select sum(miktar) as toplam from tablo where uye_id = ' + QuotedStr(Edit1.Text);
// burada QuotedStr() stringe tırnakları ekliyor.
query1.open;
Edit2.text:=query1.fieldbyname('Toplam').asstring;
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
merhaba,
sorguyu dataset in afterscroll una yazarsan kayıt değiştikçe toplam bilgileri değişir. tabi bu yöntem makinayı veya prg. kasma yönünden ne derece sağlıklı bir şey diyemeyeceğim ama bir uygulamamda progress bar için kullanmıştım. az veride sorun olmuyor çalışıyordu.
kolay gelsin
sorguyu dataset in afterscroll una yazarsan kayıt değiştikçe toplam bilgileri değişir. tabi bu yöntem makinayı veya prg. kasma yönünden ne derece sağlıklı bir şey diyemeyeceğim ama bir uygulamamda progress bar için kullanmıştım. az veride sorun olmuyor çalışıyordu.
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.