Dbedit?e Checkbox ile değer atıyorum.Atadığım değerleri veri tabanına kaydedemiyorum.Bunu nasıl başarabilirim.
procedure TNotdefteri.Button1Click(Sender: TObject);
begin
if checkbox1.Checked=true then
begin
table1.Open;
table1.edit;
dbedit175.text:='Orta';
dbedit176.text:='Orta';
Table1DAV1.Text:=dbedit175.Text;
Table1DAV2.Text:=dbedit176.Text;
table1.Close;
table1.Open;
end;
Tablo1?i insert mod ile de açtım ama olmadı.Yardımcı olan herkese teşekkürler.
Veri tabanına kayıt
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
öncelikle bir kitap okuyarak başlamak Delphi öğrenmenizde çok fayda sağlayacaktır.
1. Table gibi dataset nesnelerinizi Formun OnShow olayında açmak en iyisidir.
2. Direk DBEdit'lere, DBComboBox'lara vs. atama yapmayın, alana değer atayın. Mesela DBEditAD.Text := 'MUSTAFA' yerine Table1.FieldByName('AD').AsString := 'MUSTAFA' gibi atama yapın.
3. Eğer DBEdit kullanıyorsanız bu değerleri tabloya atamanıza gerek yok. Kayıt için sırasıyla :
Table1.Append;
// db editlere değerleri yazın
Table1.Post;
Bunları butonlara atayabilirsin. Mesela Button1'e basınca Table1.Apend; çalışır, kullanıcı dbeditlere değerleri yazar. Button2'ye basınca da Table1.Post'u çalıştırırsın.
Kolay gelsin.
öncelikle bir kitap okuyarak başlamak Delphi öğrenmenizde çok fayda sağlayacaktır.
1. Table gibi dataset nesnelerinizi Formun OnShow olayında açmak en iyisidir.
2. Direk DBEdit'lere, DBComboBox'lara vs. atama yapmayın, alana değer atayın. Mesela DBEditAD.Text := 'MUSTAFA' yerine Table1.FieldByName('AD').AsString := 'MUSTAFA' gibi atama yapın.
3. Eğer DBEdit kullanıyorsanız bu değerleri tabloya atamanıza gerek yok. Kayıt için sırasıyla :
Table1.Append;
// db editlere değerleri yazın
Table1.Post;
Bunları butonlara atayabilirsin. Mesela Button1'e basınca Table1.Apend; çalışır, kullanıcı dbeditlere değerleri yazar. Button2'ye basınca da Table1.Post'u çalıştırırsın.
Kolay gelsin.
Kitap diyince ben de kitaplar hakkında bişeyler söyleyeyim dedim.
İhsan Karagülle'nin Delphi 7 kitabı oldukça iyi. Benim ne bir programlama tecrübem vardı ne de Delphi 4-5 ay öncesine kadar. Bu kitapla iyi yol aldığıma inanıyorum. Ancak bu kitapta Veritabanı yok. İhsan karagülle Delphi'yi 3 kitap halinde anlatmış, Delphi ve Veritabanı (Piyasada yok, yeni baskısının çıkacağı söyleniyor), Delphi ve İnternet.
Bir de Zeydin Palanın 34 Konuda Delphi 7 diye bir kitabı var. Bunda bütün konular anlatılmış bu da güzel bir kitap.
Ancak eğer yeni başlıyorsanız konuları kavramak açısından İhsan Karagülleyi öneririm. Yok biraz bişeyler biliyorsanız Zeydin Pala'nın kitabı iyi bir referans kitabı olur.
İhsan Karagülle'nin Delphi 7 kitabı oldukça iyi. Benim ne bir programlama tecrübem vardı ne de Delphi 4-5 ay öncesine kadar. Bu kitapla iyi yol aldığıma inanıyorum. Ancak bu kitapta Veritabanı yok. İhsan karagülle Delphi'yi 3 kitap halinde anlatmış, Delphi ve Veritabanı (Piyasada yok, yeni baskısının çıkacağı söyleniyor), Delphi ve İnternet.
Bir de Zeydin Palanın 34 Konuda Delphi 7 diye bir kitabı var. Bunda bütün konular anlatılmış bu da güzel bir kitap.
Ancak eğer yeni başlıyorsanız konuları kavramak açısından İhsan Karagülleyi öneririm. Yok biraz bişeyler biliyorsanız Zeydin Pala'nın kitabı iyi bir referans kitabı olur.
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

Bence arkadaşların söylediklerini esas almalısın ama yine de verdiğin kod üzerinden açıklıyayım;
Kod: Tümünü seç
procedure TNotdefteri.Button1Click(Sender: TObject);
begin
if checkbox1.Checked=true then
begin
// table1.Open;
// OnShow da veya DataModule kullanıyorsan OnCreate ında tablolarını açtığını varsayıyorum.
table1.Insert; // boş bir kayıt aç.
dbedit175.text:='Orta'; // DBEdit lerde DataSet ve Field leri atadıysan
dbedit176.text:='Orta'; // bu dört satıra da gerek yok.
Table1DAV1.Text:=dbedit175.Text; // Yani DBEdit175 e Table1 i bağladığın DataSource i ve Table1DAV1 i ata yeterli.
Table1DAV2.Text:=dbedit176.Text; // buna da Table1DAV2 yi..
Table1.Post; // kayıt bilgilerini postala - dosyaya yaz.
end;
- belizahmet
- Üye
Teşekkürler
Yardımlarınız için teşekkürler :Yeni Başlayan biri olarak Önerileriniz Benim için önemli...Yararlanmaya çalışacağım...