Interbase 6.0 kullanıyorum..... Gerek proje içerisinde gerekse Sql Explorer da bir table da bazı kayıtları (özellikle table ın ortasına doğru ) düzeltirken bu hatayı alıyorum.
Table 4,5 field dan oluşuyor. Bu field lardan birisi üzerinde de INDEX oluşturulmuş (unique : YES) ......
Table'larda trigger var mı? Multi User mı? Yaptığınız işlemi adım adım açıklarsanız yardımcı olabiliriz. Mümkünse Table Structure'ları ve yapılan işlem hangi aşamada gerçekleşiyor (hatanın ortaya çıkması)
Hata mesajının anlamı, o anda kullanmakta olduğunuz kayıt bulunamadı anlamına geliyor. Yani siz girip bir kayıtta edit yaparken, birileri tutup o kaydı siler ise SQL Explorerda da Uygulamanızda da aynı hata mesajını alırsınız. Yani sizin Result Setiniz bir şekilde başkaları veya başka bir nedenle değiştirilmiş oluyor.)
goglegroups ta baktım bu hataya
genelde yeni kayıt eklerken yasayanlar var
alanların nul yada default deger atamalarından falan bahsediyorlar
tam bakamadım ama
Eğer BDE kullanıyorsanız, BDE kayıtı ekledeikten sonra, primary key'e göre kayıtı tekrar okuyormuş. Eğer o primary key'de kayıt yoksa bu hatayı veriyormuş.
Sebebi de muhtemelen windows'unuzun karakter seti ile Interbase'in karakter seti uyumsuz.