MySQL de BDE kaynaklı sandığım korkunç hata

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

MySQL de BDE kaynaklı sandığım korkunç hata

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba,
Bugün karşılaştığım bir olay karşısında kendimi çok kötü hissettim,
Çok basit bir sorgu sonucu en az bir kayıt listelenmesi gerekirken sanki verdiğim kritere uyan kayıt yokmuş gibi boş dataset dönüyordu, sunucuyu yeniden başlattıktan sonra aynı şartla sorgu istediğim gibi sonuç döndürdü.MySQL e BDE üzerinden standart Tquery, Tdatabase nesneleriyle erişiyorum, bu sorun kanımı dondurdu gerçekten, hiç bir hata vermiyor program ama sonuç dönmesi gereken sorgu boş dönüyor, BDE için yapılması gereken standart dışı ayarlarmı var acaba?
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
mysql i pek bilmiyorum ama transaction larla ilgili bir ayar olabilirmi?
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Bir müşterim yakalaşık 40 gün gibi kapanmadan çalıştırılmış bir server makina üzerinde çalışıyordu, program bu tarz kayıt hataları yapmaya başladı, sistemin yavaş işlediğini gördük bir sistemi yeniden başlatyım dedim, sonra hatalar kesildi.
Her zaman olmuyor sorun yakalamak çok güç oldu ama bu sonuca vardım.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

BDE MySQL'e bağlanmak için ODBC üzerinden geçmiyor sanırım. Kendi kullandığı bir dll yada nativ bağlantı olabilir. MySQL'in yeni sürümleri problemlere neden olabilir. Bende 4.x'den 5.x'e geçerken benzer problemler yaşamaıştım. 4.x dll'sini zeosta kullanarak 5.x bağlanıyordum. Bazı gariplikler olmaya başlayınca yeni dll'i yükledim. O zamanda zeos hata verdi. Sonra zeos'uda güncelleyince herşey düzeldi. Bence BDE üzerinden MySQL pek güvenli değil. Çünkü MySQL sürekli gelişiyor.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Merhaba,
MySQL e BDE den bağlandığımda Sisteme yüklediğim MySQL ODBC sürücülerini kullanarak bağlanıyor, çünkü bu sürücüler olmadan hata alıyorum.Dediğiniz gibi en doğrusu Native bağlantı, ama BDE de başka sorunlar olmuştu bu tarz hatalar IDAPI.CFG üzerinde yapılan bir kaç ayar düzzenlemesiyle aşılabiliyordu, acaba benzer bir sorun olabilirmi die düşündüm, Çünkü Server şiştikten sonra BDE de bu sorunla karşılaştım.
Projeyi komple myDAC yada başka bir native bileşene çevirmem çok büyük bir sorun olacak.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr