Indy 10 kurabilen?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Indy 10 kurabilen?
Delphi 7 üzerine Indy 9.00.10 kullanıyorum. Gönderdiğim maillerde spam kontolünden
MIME_BOUND_RKFINDY=2.7
değerini alıyor. Bu da gönderdiğim mailin spama düşmesine yol açabiliyor. İnternette araştırdım, indyden kaynaklandığını söylüyorlar. Indy 9.00.10 dan sonraki (9.00.50 ve 10) versiyonlarda spam için eklemeler varmış.
http://www.indyproject.org/ sitesinden indy 10 indirdim (hem içinde paketler olan zipli dosyayı hem de setup kurulumunu) ikisiyle de kurulum yapmadım. dpk paketleri açıp compile ediyorum. bpl dosyalarını lib klasörüne ve sistem klasörüne atıyorum ama install ederken şu hatayı veriyor:
IndySystem70.bpl dinamik bağlantı kitaplığında bulunamadı.
Kurulumla ilgili yardım edebilecek olan var mı?
MIME_BOUND_RKFINDY=2.7
değerini alıyor. Bu da gönderdiğim mailin spama düşmesine yol açabiliyor. İnternette araştırdım, indyden kaynaklandığını söylüyorlar. Indy 9.00.10 dan sonraki (9.00.50 ve 10) versiyonlarda spam için eklemeler varmış.
http://www.indyproject.org/ sitesinden indy 10 indirdim (hem içinde paketler olan zipli dosyayı hem de setup kurulumunu) ikisiyle de kurulum yapmadım. dpk paketleri açıp compile ediyorum. bpl dosyalarını lib klasörüne ve sistem klasörüne atıyorum ama install ederken şu hatayı veriyor:
IndySystem70.bpl dinamik bağlantı kitaplığında bulunamadı.
Kurulumla ilgili yardım edebilecek olan var mı?
@Seroki, yazdığın cevabı okuyunca ben zaten bunu yapmıştım diye cevap yazacaktım ama kendi kendime, "önce bir daha dene" dedim. Belki atladığım şeyler vardır diye düşünerek install packages den indyi kaldırdıktan sonra delphi\lib klasöründeki indy ile ilgili tüm bpl ve dcu dosyalarını sildim(daha önce silmediğim dosyalar olduğunu farkettim bu arada). Aynı zamanda system32 dekileri de sildim. Tekrar setuptan kurulum yapınca oldu!
Teşekkürler..
Teşekkürler..
Kurdum ama şimdi de çalıştıramıyorum maalesef. Versiyon çatışması oldu sanırım. Tekrar kaldırıp ne var ne yoksa indy ile alakalı silip yeniden kurdum ama foruma bir smtp koyup çalıştır dediğimde aşağıdaki hatayı veriyor:
Unit IdCommandHandlers was compiled with a different version of IdComponent.TIdComponent
@Seroki sen kurup denemişmiydin daha önce?
Unit IdCommandHandlers was compiled with a different version of IdComponent.TIdComponent
- Indy, her sürüm değişikliğinde parametrik değişiklikler yaptığından demek oluyor ki, önce sürüm kontrolü yapılıp ondan sonra işleme alıyor.
- IdTCPServer.pas içinde olduğundan özellikle buna yoğunlaşın.
- DCU'lardan Indy ile ilişkili olanları silip, tekrar projenizi compile ederseniz çalışır diye ümit ediyorum. Denemedim ama bu da bir denemedir.
- P.S. : DCU'lar için biliyorsundur ama hatırlatma...
$(DELPHI)\Lib\'dedir ama bir de
$(DELPHI)\Lib\Debug\'da bulunanlar var, kimbilir belki oradaki kopya da kontrolde kullanılıyordur, onu da bir yere yedekleyip silin...
- IdTCPServer.pas içinde olduğundan özellikle buna yoğunlaşın.
- DCU'lardan Indy ile ilişkili olanları silip, tekrar projenizi compile ederseniz çalışır diye ümit ediyorum. Denemedim ama bu da bir denemedir.
- P.S. : DCU'lar için biliyorsundur ama hatırlatma...
$(DELPHI)\Lib\'dedir ama bir de
$(DELPHI)\Lib\Debug\'da bulunanlar var, kimbilir belki oradaki kopya da kontrolde kullanılıyordur, onu da bir yere yedekleyip silin...
delphi klasöründeki indy ile alakalı ne var ne yoksa (help dosyalarına kadar) sildim, windows\system32 dekileri de sildim. Yeniden kuruyorum, kuruluyor, palette bütün componentleri eksiksiz görüyorum, foruma da koyabiliyorum ama aynı hatayı veriyor
(ortalığı bukadar silip süpürdükten sonra indy 9 da geçemeyecem diye korkmaya başladım:) )

Verilen linkten indy10.1.5_d7.exe indirdim eski indy kaldırdım componantler geliyor Evinroment options->libarary ye indy 10 LibD7 dosyasını gösterdim
naile bileşeni forma koyduğumda
sys32 den hangi dosyayı silmeliyiz.Sırası ile hangi işlemleri yapmalıyız
naile
benze hatayı bende alıyorumKurdum ama şimdi de çalıştıramıyorum maalesef. Versiyon çatışması oldu sanırım. Tekrar kaldırıp ne var ne yoksa indy ile alakalı silip yeniden kurdum ama foruma bir smtp koyup çalıştır dediğimde aşağıdaki hatayı veriyor:
Kod: Tümünü seç
IdBaseComponent, IdComponent, IdCustomTCPServer,
sys32 den hangi dosyayı silmeliyiz.Sırası ile hangi işlemleri yapmalıyız