AdoCconnection string değişimi
- pasa_yasar
- Üye
AdoCconnection string değişimi
iyi çalışmalar.
sql server 2005 express ile hazırladığım programı kendi bilgisayarım dışında başka bilgisayara kurduğumda connection stringi değiştirmem gerekiyor. değiştirdiğim zaman diğer kullandığım bütün table ve queryler false oluyor. bunu engellemenin en pratik yolu nedir. başka bilgisayara kurduğumda kullanıcının en az bilgi ile bu girişleri nasıl tanımlar. kullanıcının build işlemlerine girip sql servere tanıtmasını istemiyorum. bunu programdan otomatik yaptırmam daha iyi olur. program ile serverin adını öğrenip ona göre bağlanmasını nasıl sağlarım.
sql server 2005 express ile hazırladığım programı kendi bilgisayarım dışında başka bilgisayara kurduğumda connection stringi değiştirmem gerekiyor. değiştirdiğim zaman diğer kullandığım bütün table ve queryler false oluyor. bunu engellemenin en pratik yolu nedir. başka bilgisayara kurduğumda kullanıcının en az bilgi ile bu girişleri nasıl tanımlar. kullanıcının build işlemlerine girip sql servere tanıtmasını istemiyorum. bunu programdan otomatik yaptırmam daha iyi olur. program ile serverin adını öğrenip ona göre bağlanmasını nasıl sağlarım.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Bağlantılarınızı galiba SQL Mode kurdunuz ama SQL'i Windows Mixed Mode kurduğunuz (SQL Mode kurmadığınız) için belirttiğiniz sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Ayrıca tabloları onCreate olaylarında veya kullanmaya başlayacağınız yerlerde open etmeniz programınıza esneklik kazandıracaktır. Kolay gelsin.
Şaban Şahin AKMAN
- pasa_yasar
- Üye
- sabanakman
- Kıdemli Üye
SQL Express için bunu kodla veya SQL komutlarıyla nasıl yapıldığını bilmiyorum ama kurulum yaparken
-Windows NT authentication ...
-SQL Server
seçeneklerin olduğu sayada muhakkak SQL Server seçeneğini kullanarak kurulumu yaparsan bağlantı sorunu yaşamazsın diye umuyorum. Seçenekler şu anda birebir aklımda değil ama kurulumda bu sayfaya gelince anlayacaksın. Sonuç olarak benim tavsiyeme göre SQL Express'i tekrar kuracaksın
. Bu ayarı kurulum yapmadan değiştirmenin yolunu bilen olur da buradan yazarsa bende öğrenmiş olacağım için çok sevinirim. İyi çalışmalar.
-Windows NT authentication ...
-SQL Server
seçeneklerin olduğu sayada muhakkak SQL Server seçeneğini kullanarak kurulumu yaparsan bağlantı sorunu yaşamazsın diye umuyorum. Seçenekler şu anda birebir aklımda değil ama kurulumda bu sayfaya gelince anlayacaksın. Sonuç olarak benim tavsiyeme göre SQL Express'i tekrar kuracaksın

Şaban Şahin AKMAN
- kadirkurtoglu
- Üye
bence Database connect kopuyordur. dolasıyla bağlantı bileşenleri pasif oluyordur.
connecting string değerini yazdıktan sonra connect:=true işlemleini gerçekleştirmen gerekiyor.
connecting string değerini yazdıktan sonra connect:=true işlemleini gerçekleştirmen gerekiyor.
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.
Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
ışığında hiç bir şey kaybetmez.
Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: AdoCconnection string değişimi
Buradan ADO ile ilgili çok sevdiğim bir özellikten bahsedeyim. tamamen gereksiz bir kod satırı. Uygulamada ne yaparsanız yapın bunu yapmazsanız bir sorun olmadan zaten kendiliğinden bu işlem çalışmaktadır. Eğer ConnectionString değerinde ve bağlantı ayarlarında bir sorun yoksa kısacası ADOConnection.Connected:=True; satırında sorun çıkmıyorsa bu satırın projeden kaldırılması projeyi hiç bir şekilde etkilememektedir. Hatta ADOConnection.Execute('update tablo set alan=NULL'); şeklinde bir satırda bile Connected özelliği kendiliğinden açılmaktadır.
Kod: Tümünü seç
ADOConnection.Connected:=True;
sorusu dikkate alınırsa bana göre işaretler ConnectionString SQL kullanıcısı kullanılarak oluşturulmuş (sa ya da başka kullanıcı). Bu da SQL Server Windows mode kurulum yapılmışsa çalışmaz. Aslında ConnectionString lerin Windows Mod ile yapılandırılmasıyla sorun belki düzelir ama ağ üzerinden bağlantılar da sorun çıkabilir. En temizi SQL'i SQL Mode da kurmak olacaktır.pasa_yasar yazdı:sql server 2005 express ile hazırladığım programı kendi bilgisayarım dışında başka bilgisayara kurduğumda connection stringi değiştirmem gerekiyor.
Şaban Şahin AKMAN
- pasa_yasar
- Üye
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Kod: Tümünü seç
uses AdoConEd;
.
.
.
if EditConnectionString(ADOConnection) then //tamamlandı
else //iptal edildi.