interbase de veritabanı dosyası kontrolü NASIL?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

interbase de veritabanı dosyası kontrolü NASIL?

Mesaj gönderen mege »

selam,
interbase veri bozulmaları nasıl görülüyor, veya sizin programlar bunu nasıl anlıyor. bir hata kontrol yönteminizz varmı?

demek istediği açayım. örneği forumda genellikle elektrik kesilmelerinden dolayı interbasein uçtuğundan bahsedilmiş. bu durumda genellikle uçan tüm databasemi yoksa sadece aktif olan tablomu bozuluyor.?

shadow ile aldığınız yedeği geri yüklemek için yine kendi programınızımı kullanarak otomatik bir şekilde mi yapıyorsunuz? (yani shadowu geri al bakiim diye bir komut varmı?) yoksa sadece dosyayı kopyala yapıştır ilemi?

mesela ben paradox ile yaparken, sıra ile tablolarıma bir veri post ediyorum eğer hata oluşursa, boş bir tabloyu üstüne kopyalıyordum, sonra tekrar kontrol :D , hoppala program çalıştı..
iyi çalışmalar :lol:
Kullanıcı avatarı
TRSoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen TRSoft »

merhaba
kardeş ben delphi7 kullanıyorum ve bu işleri yapmak için (daha önceki versiyonlarında varmı bilmiyorum) Interbase Admin component paleti içindeki (IBBackupService) ve (IBRestoreService) componentleri işini görür.
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır.
HZ. MUHAMMED (S.A.)
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

tekrar selam,
esas sorduğum nasıl restore alındığı değilde, bu durumun tespiti?

birde 'multiple sources or destinations specified' iki defa üst üste restore yapınca program exception veriyor. bu ne olabilir. tek dosya kullandım. multiple özelliği yok :roll:
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

3 defa interbase cokme soruyla karşılaştım.
ilk ikisinde database'e baglantı yapılabiliyor fakat en onemli ve asıl bilginin bulundugu temel tablomda sorun vardı. O tablo acilamiyordu. IBConsole'daki validation islemi ile bu iki sorunu astim.

3. bozulmada ise database'e hic baglantı yapamıyordum. Su an hatırlayamadıgım bir hata mesajı veriyordu. Internetten bulabildigim butun onarma amaclı programlar baglanmaya calisirken benzer hata veriyordu ve kurtaramadım.

Olusturulan shadow benzer bir durumda asil veritabanının ustune kopyalandıgında sorunsuz calisiyor. Ben henuz yapmadıum fakat eger database'e baglantıda bir hata mesajı verilirse bu kopyalama islemini program ile yapmayi da dusunuyorum. Fakat cok kullanıcılı sistemlerde sorun olabilri diye simdili sadece dusunme asmaadsinda bekliyor bu fikir.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

şimdiye kadar 2 yada 3 kez karşılaştım, program içinden DataBase e connect olduğunda direk hata veriyordu bende, hiç bir şeye erişemiyordum. açıkçası çok fazla incelemedim.Direk yedelerden geri yükledim. vakit kaybetmedim. mirror içinse bildiğim kadarıyla komut yok, copy-paste yapacaksın.

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

mege bir zamanlar yazdı: multiple sources or destinations specified iki defa üst üste restore yapınca program exception veriyor.
küçük bir gözden kaçırmam varmış. Backup file StringList'imiş. tabii ben Clear lamayınca iki üç dosya ekliyormuş :cry:

Kod: Tümünü seç

with IBBackupService do
....
DatabaseName := sDBFileName;
BackupFile.Clear; // <---  eklediğim yer
BackupFile.Add(sDBBackupFilesDir + sDBBackupFileName);
ServiceStart;
....