Hazırlamayı düşündüğüm veritabanında 70-80 adet değişken var .. Medeni hal - İş gurubu ..v.s gibi .. Değişkenlerin hepsini ayrı ayrı tablelarda tutup bunları DBLookUp ile verigirişini yapmak istiyorum .. Böylece değişkenlerde bi değişiklik olduğu zaman table değişkenlerinin güncellenmesi ile proğram güncelliğini koruyabilecek ve değişken tablelerindeki ID kodları kullanılacağı için veritabanı fazla şişmeyecek.. Beni endişelendiren konu ise fazla sayıda DBLookUp kullanmadının proğramı yavaşlatması ..
Ustalarım bu konuda nasıl davranmam gerektiği konusunda görüş ve önerilerinizi yazarsanız sevinirirm ..
Fazla sayıda DBLookUp kullanma
-
- Üye
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Bunun önemi yok gayet makul şekilde çalışacaktır. Önemli olan aynı tabloya 2 tane birden bağlantı yapma. Mesela Adres İli ve Doğduğu il için aynı Table bileşenini kullanma. Çünkü son ayarladığın değer diğerine yazacaktır.
Şaban Şahin AKMAN
- kadirkurtoglu
- Üye
Re: Fazla sayıda DBLookUp kullanma
ben soruyu tam anlamadım. lookoupcombobox mevut tablo fieldi için ayrı bir tabloda daki feildlerin listelenerk mevcut tabloda bilginin girilmesini sağlar.zalimsevki yazdı:Hazırlamayı düşündüğüm veritabanında 70-80 adet değişken var .. Medeni hal - İş gurubu ..v.s gibi .. Değişkenlerin hepsini ayrı ayrı tablelarda tutup bunları DBLookUp ile verigirişini yapmak istiyorum .. Böylece değişkenlerde bi değişiklik olduğu zaman table değişkenlerinin güncellenmesi ile proğram güncelliğini koruyabilecek ve değişken tablelerindeki ID kodları kullanılacağı için veritabanı fazla şişmeyecek.. Beni endişelendiren konu ise fazla sayıda DBLookUp kullanmadının proğramı yavaşlatması ..
Ustalarım bu konuda nasıl davranmam gerektiği konusunda görüş ve önerilerinizi yazarsanız sevinirirm ..
örnek:
STOK tablosu mevcut tablo olsun
STOKBIRIM ise lookoup bilgilerin alınacağı tablo olsun.
STOk tablosundaki birim fieldine kullanıcı her seferinde Adet yazmaktan usanabilir. bunun için bu fielde değeri lookoupcomboboxtan verdirisiniz. zaten bu alana kullanıcı istediği değeri giremez. sadece lookoup dan gelen listeden bir item seçebilir. bu tür kullanımlarda. ilgili fielde bilgi listeden alındığı için listeye esas tablo bir buton ile anında değer aktarılması sağlanır..
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.
Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
ışığında hiç bir şey kaybetmez.
Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome