cxgrid de colexit olayını nasıl çözeriz

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
BLuE_ALoNE
Üye

cxgrid de colexit olayını nasıl çözeriz

Mesaj gönderen BLuE_ALoNE »

merhaba arkadaşlar cxgrid genelde listelemede işime çok yarıyor ama yaptığım programda ektra gridler kullanmak istemedim ve işlemleri de bu grid ile çözeyim dedim ancak,

stok kodu, stok adı, miktar, birim, birim fiyat gibi alanların olduğu cxgridde kullanıcı stok kodu sütununa bir değer girmiş ise bu alandan çikarken eğer bir değer varsa git stok tablesinden kayıdı ara bulursan ismini birimini satış fiyatını otomatik olarak diğer alanlara getir demek istiyorum. önceki standart gridde colexite yazıyordum bu tür kodları bu cxgridde nasıl yapılıyor şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
barol
Üye

Mesaj gönderen barol »

cxGridTableview1 deki istedigin alani sec Object inspectorda Event Bolumunde Properties-Onvalidate bolum var buraya istedigin kodu yazabilrsin hucreden cıktıktan sonra calisiyor. dediğin sekilde ben kullaıyorum yalnız. dikkat etmen gereken kısım cxgridde bu filed icin objectinspector -Properties te textbox yada combo gibi component ozeligini belitmen lazim.umarim yardımcı olur..
Ölümden öteye köy yok!
BLuE_ALoNE
Üye

barol kardeş çok teşekkür ederim

barol kardeş çok teşekkür ederim. bu sayede bu özelliği yapmak isteyenlere faydalı olmuş oldunuz. başarılar
BLuE_ALoNE
Üye

tekrar merhaba

dün akşam colexiti çözmüş olduk fakat stok kodu alanına kayıt aşamasında girilen değer veritabanında olmadığı için gridin columundan değeri okumak gerekiyor ancak bunu da cxgridde yapamadım. column[0].text gibi bir özelliği yok onu nasıl aşarız sizce?
Kullanıcı avatarı
barol
Üye

Mesaj gönderen barol »

Eger deger girdiğin hucredeki bilgiyi okumak istiyorsan.. Cxgridde onvalidate eventenda "displayvalue" degerini string olarak donduruyor.(yenideger:=displayvalue;)dediğinin tam anlamadım ama eger kastetiğin buysa..
Ölümden öteye köy yok!
ibrahimcoban
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ibrahimcoban »

Cxgridde onvalidate evente yazıp dataseti post edersen bu event tekrar
çalışıyor ve özellikle değişiklik yaparken aşağı ve yukarı tuşlarına basınca
hata veriyor.
Bunun yerine bir seçenekte
onEditKeydown evente
if (key in [vk_return,vk_tab,vk_up,vk_down]) and (AEdit.EditModified) THEN
begin
IF cxGrid1DBTableView1.Controller.FocusedColumn.Caption='ALAN' THEN
begin
// işlem
end;

end;

gibi yapabilirsin.

Aedit TcxCustomEdit'den türetilmiş ve çok ilginç özellikleri var.