nitrokonat yazdı:dediğin gibi outboxname'i de temin ettim ve koda ekledim. ama burdaki hata çok daha farklı bişey.
xml versiyonu quoted string olmalıdır. yani birinci satırdaki xml version bilgisi yazılışında bi problem var.
Verilen hata mesajından kullandığınız HTTP protokolünün versiyonunun 1.1 ve xml versiyonunun ise 1.0 olduğu anlaşılıyor.
Hatırladığım kadarıyla IdHTTP'de protokol versiyonu da tanımlayabiliyorsunuz. Özelliklerin arasında bulunmalı, yanlış hatırlamıyorsam (D5'te) ProtocolVersion gibi bir şey olmalı. Bir de 1.0'ı deneseniz.
Saygılarımla
ben @cinAnka arkadaşımızdan çalışan kodu aldım. açmaya çalıştığım zaman aşağıdaki hatayı verdi.
bu hatayı neden verir? delphi versiyonlarımız mı farklı acaba?
ben delphi 7 kullanıyorum.
Error reading idHTTP1.request.proxyport: Property ProxyPort does not
exist. Ignore the erro and continue?
Arkadaşlar, yaşadığınız sıkıntı delphi versiyonlarınızdan kaynaklanıyor. Sayın @nitrokonat ile daha önce bu konuda birebir deneme yaptığımızda, gördük ki, delphi6 da sorunsuz çalışan ihttp componenti delphi 7 de xml combinasyonunda hata veriyor. mutlaka delphi 7 de bir çözümü vardır ama ben delphi 6 da sms programını başarı ile tamamlamıştım...
hatası alıyorum..Firmayı aradım.. xml dosyanız hiç bir şekilde post olmuyor diyor...ordan kendileri benim xml dosyamı php ile post ettiklerinde çalışıyor...ama ben delphi ile o xml i link e post edemiyormuşum...gerçek bu...
ilk olaya değilde şu ikinci yöntemi çalıştırdım...sorun xml dosyasından kaynaklanıyormuş...XML dosyasını tek satır halinde yollarsanız sorunsuz işlem gerçekleşti...