bir demo programında görmüştüm . program ;program çalışırken yeni bir database oluşturuyordu,, şöyleki :
bu program bir otel programı dır, programa girerken yeni otel adı eklemek istiyormusunuz diye soruyor .. evet derseniz yeni bir otel adı giriyorsunuz ve program bu yeni otel adını klasör 2 klasörü altında database 2 adlı yeni bir data base açıyor .. acaba bunun nasıl yapıldığını merak ediyorum .. bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler...
program çalışırken yeni database oluşturmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
EK :
şu an bu başlık altında bulunabilecek ileride başka birinin işine yarayabilecek bir fonksiyon yapıştırmak istedim. Naile 'nin gönderdiği kodda küçük bir değişiklik ile yapılmış; BDE üzerinden Dialect 3 ile interbase'e bağlanabilen bir alias tanımı fonksiyonu;
şu an bu başlık altında bulunabilecek ileride başka birinin işine yarayabilecek bir fonksiyon yapıştırmak istedim. Naile 'nin gönderdiği kodda küçük bir değişiklik ile yapılmış; BDE üzerinden Dialect 3 ile interbase'e bağlanabilen bir alias tanımı fonksiyonu;
Kod: Tümünü seç
procedure createalias(aliasname:string);
var
List: TStringList;
begin
List := TStringList.Create;
with List do
begin
Clear;
Add('DATABASE NAME='+aliasname);
Add('SERVER NAME='+'C:\XXXX\DATA\DATA.GDB');
Add('USER NAME=sysdba');
Add('OPEN MODE=READ/WRITE');
Add('SCHEMA CACHE SIZE=8');
Add('BLOB EDIT LOGGING=');
Add('LANGDRIVER=ANTURK'); // = Pdox ANSI Turkish
Add('SQLQRYMODE=');
Add('SQLPASSTHRU MODE=SHARED AUTOCOMMIT');
Add('DATE MODE=0');
Add('SCHEMA CACHE TIME=-1');
Add('MAX QUERY TIME=300');
Add('MAX ROWS=-1');
Add('BATCH COUNT=200');
Add('ENABLE SCHEMA CACHE=FALSE');
Add('SCHEMA CACHE DIR=');
Add('HOST NAME=');
Add('APPLICATION NAME=');
Add('NATIONAL LANG NAME=');
Add('ENABLE BCD=FALSE');
Add('TDS PACKET SIZE=4096');
Add('BLOBS TO CACHE=64');
Add('BLOB SIZE=32');
Add('PASSWORD=masterkey');
Add('SQLDIALECT=3');
end;
if Session.isalias(aliasname) then
Session.ModifyAlias(aliasname, List)
else
Session.addAlias(aliasname, 'INTRBASE', List);
Session.SaveConfigFile;
List.Free;
end;
Selam...
- Ben son zamanlara kadar ADO kullanıyordum. Çok esnek,uyumlu ve kontrolü kolay olduğundan MS-Access veritabanı kullanıyordum... BDE gerektirmeyen ActiveX bağlantılar kullanıyordum...
- Bir ara Firebird'e geçeyim dedim ve ADO'nun esnekliğini sağladığım bazı fonksyonları Firebird için de kurgulamak istemiştim...
- Yaptığım önçalışma ile ilgili verdiğim cevap şu linkteki gibiydi...
viewtopic.php?t=1419&highlight=#6572
- Başarılar...
- Ben son zamanlara kadar ADO kullanıyordum. Çok esnek,uyumlu ve kontrolü kolay olduğundan MS-Access veritabanı kullanıyordum... BDE gerektirmeyen ActiveX bağlantılar kullanıyordum...
- Bir ara Firebird'e geçeyim dedim ve ADO'nun esnekliğini sağladığım bazı fonksyonları Firebird için de kurgulamak istemiştim...
- Yaptığım önçalışma ile ilgili verdiğim cevap şu linkteki gibiydi...
viewtopic.php?t=1419&highlight=#6572
- Başarılar...