merhaba arkadaşlar ben delphiye yeni başladım ve advantage veri tabanını kullanarak bir sözlük yazdım sunucu dosyalarınıda
(ace32.dll,axcws32.dll,adsloc32.dll,adslocal.cfg,ansi.chr,extend.chr) programın çalıştığı klasöre kopyaladım fakat programı başka bir klasöre taşıdığım zaman hata veriyor yani çalışma mantığı delphi türk kodbank gibi olacak hangi klasöre taşırsam taşıyayım çalışmasını istiyorum ama bir haftadır uğraşıyorum yapamadım tek kullanıcılı sistemde yerel sunucu ayarlarını nasıl yapabilirim bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olursanız inanın çok sevinirim veya indirebileceğim açık kaynak kodlu örnek veya bir link varsa oda olur şimdiden teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim arkadaşlar........
advantage yerel sunucu ayarları
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
s.a.
1.programı derlemeden önce vt bağlantılarının kapalı olduğundan emin ol.
açık tablo, database vs. olmasın.
2.datamodul (kullanıyorsan, kullanmıoyrsan tabloların database name inin) database adresini(veri tabanı dosyalarının yolu) programın çalıştığı dizin(veya dataların olduğu dizin)e ayarla.(bileşenlerin olduğu form/datamodul un oncreatesine kullanabilirsin)
kolay gelsin.
1.programı derlemeden önce vt bağlantılarının kapalı olduğundan emin ol.
açık tablo, database vs. olmasın.
2.datamodul (kullanıyorsan, kullanmıoyrsan tabloların database name inin) database adresini(veri tabanı dosyalarının yolu) programın çalıştığı dizin(veya dataların olduğu dizin)e ayarla.(bileşenlerin olduğu form/datamodul un oncreatesine kullanabilirsin)
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
-
- Üye
Pardon
En son shadowmann tarafından 21 Oca 2007 09:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Her zaman bir vâmuk-i azra olur alem bu ya,
Nev-be-nev efsaneler peydâ olur alem bu ya,
Kabz u bast kıl tefekkür aleminde ey gönül,
Vakt-i sermânın sonu, vakt-i germân olur alem bu ya...
Nev-be-nev efsaneler peydâ olur alem bu ya,
Kabz u bast kıl tefekkür aleminde ey gönül,
Vakt-i sermânın sonu, vakt-i germân olur alem bu ya...
Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar
Veri tabanı sözlüğünü programın çalıştığı klasörden yüklemek için aşağıdaki kodları yazdım fakat hata verdi yazdığım kodların doğru olduğundan emin değilim çünkü daha yeni başladım delphi ile programlamaya ve pek fazla programlama bilgim yok
procedure Tfrmana.FormCreate(Sender: TObject);
begin
AdsConnection1.ConnectPath := Application.ExeName +'sözlük.add';
AdsTable1.Active:=true;
AdsConnection1.IsConnected := True;
end;
project project1.exe raised exception class eadsdatabaseerror with message 'error 5004: either ace could not find the specified file, or you do not have sufficient rights to access the file.the data dictionary file is not found on the server'.process stopped .usestep or run to continue
hata 2
project project1.exe raised exception class edatabaseerrorwith message 'adstable1:cannot perform this operation on a closed dataset'.process stopped .usestep or run to continue
başka bir altarnatifi varmı ben bilmiyorum Advantage veri tabanı kullanan arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olurlarsa veya bu konuda bilgisi olan arkdaşlar beni bilgilendirlerse çok sevinirim.şimdiden teşekkürler...iyi çalışmlar
Veri tabanı sözlüğünü programın çalıştığı klasörden yüklemek için aşağıdaki kodları yazdım fakat hata verdi yazdığım kodların doğru olduğundan emin değilim çünkü daha yeni başladım delphi ile programlamaya ve pek fazla programlama bilgim yok
procedure Tfrmana.FormCreate(Sender: TObject);
begin
AdsConnection1.ConnectPath := Application.ExeName +'sözlük.add';
AdsTable1.Active:=true;
AdsConnection1.IsConnected := True;
end;
project project1.exe raised exception class eadsdatabaseerror with message 'error 5004: either ace could not find the specified file, or you do not have sufficient rights to access the file.the data dictionary file is not found on the server'.process stopped .usestep or run to continue
hata 2
project project1.exe raised exception class edatabaseerrorwith message 'adstable1:cannot perform this operation on a closed dataset'.process stopped .usestep or run to continue
başka bir altarnatifi varmı ben bilmiyorum Advantage veri tabanı kullanan arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olurlarsa veya bu konuda bilgisi olan arkdaşlar beni bilgilendirlerse çok sevinirim.şimdiden teşekkürler...iyi çalışmlar