bitatek it 7000 el terminali
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
bitatek it 7000 el terminali
s.a. arkadaşlar delphi.net ile konuda belirttiğim el terminaline sevkiyat işlemlerimiz için yazılım yapacağım. Nasıl yazılım hazırlayabileceğim konusundada bir bilgim yok . İlgilenen arkadaşlar için yardımlarınızı bekliyorum. kolay gelsin.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Mrb; bu konuda bir kaç makaleye ratslamıştım ama konuyla alakam olmadığı için kaynağım yok. Bu iş için .net forumlarına göz at. Yanlış hatırlamıyorsam http://www.msakademik.net/ sitesinde rastlamış olabilirim. Birde http://www.csharpnedir.com/ sitesine de ufak bi göz gezdir. Aslında cevabı bulursan butaraflara uğrayıp sorunu nasıl hallettiğini yazarsan sevinirim
.

Şaban Şahin AKMAN
-
- Üye
e
Sevkiyat ta Araca yüklenen ürünler el terminaline aktarılacak. el terminalini şoföre verip gittiği yerde aracına yüklenmiş olan ürünleri bayilere teslim ederken ürünlerin barkodlarını okutturup teslim edecek. geri geldiğinde bilgileri aktaracağım. remote ... işi tek çözüm değil. sanırım birazda ilk konuyu eksik anlattım. bu durumdan özür dilerim.
http://www.kobitek.com/catalog.php?id=3 burdan anladığım kadarıyla bu cihaz .Net CF ile çalışıyor ve wireless ve barkod cihazı entegre.
Bu durumda bence 2 program yazmak gerekiyor, biri terminal e koyacağın client diyebileceğimiz program, diğeride şirkette bulunan server diyebileceğimiz program (bu program şuan mevcut olabilir)
terminal deki prog. şirketteyken dediğin gibi server DB ye bağlanıp verileri alacak ve kendi terminal DB sine kaydedecek, bir nevi replikasyon. Sahada terminaldeki prog.stok çıkış vs gibi işlemleri yapacak kendi DB sine kaydedecek şirkete dönüldüğünde tekrar serverla haberleşip yaptığı işlemleri server a aktaracak. Bu durumda Serverdaki uygulamanın ve Terminal deki uygulamanın Web Tabanlımı yoksa Desktop Application mu olduğuna karar vermek gerekir, ama Barkod felan işin içindeyse bence Desktop tabanlı olması daha uygun olur. En önemlisi Tercih edeceğin Database dir ki CF de çalışan bir DB seçmelisin.
Aslında bu konuda çok fazla seçenek var, mesela terminal için hiç bir prog. yazmayım browser dan serverdaki bir siteye de ulaşabilirsin, tabi bu durumda saha daki elemanlarınıza GPRS de sağlamak gerekir vs vs..
yani bence elinizdeki imkanlar ve tercihler önemli..
Bu durumda bence 2 program yazmak gerekiyor, biri terminal e koyacağın client diyebileceğimiz program, diğeride şirkette bulunan server diyebileceğimiz program (bu program şuan mevcut olabilir)
terminal deki prog. şirketteyken dediğin gibi server DB ye bağlanıp verileri alacak ve kendi terminal DB sine kaydedecek, bir nevi replikasyon. Sahada terminaldeki prog.stok çıkış vs gibi işlemleri yapacak kendi DB sine kaydedecek şirkete dönüldüğünde tekrar serverla haberleşip yaptığı işlemleri server a aktaracak. Bu durumda Serverdaki uygulamanın ve Terminal deki uygulamanın Web Tabanlımı yoksa Desktop Application mu olduğuna karar vermek gerekir, ama Barkod felan işin içindeyse bence Desktop tabanlı olması daha uygun olur. En önemlisi Tercih edeceğin Database dir ki CF de çalışan bir DB seçmelisin.
Aslında bu konuda çok fazla seçenek var, mesela terminal için hiç bir prog. yazmayım browser dan serverdaki bir siteye de ulaşabilirsin, tabi bu durumda saha daki elemanlarınıza GPRS de sağlamak gerekir vs vs..
yani bence elinizdeki imkanlar ve tercihler önemli..
S.A
Sadece fabrika içinde kullanılcak zannettim. Senin cihaz için program yazman gerekir. Bende benzer bir işi 9-10 ay önce yaptım. Casio It-600 kullandım. Casio Firmasının gönderdiği örnek kodlar Visual studio 2003 de yazıldığı için programı ben de VS 2003 de yazdım. O zaman araştırdığım kadarı ile Ce ve Pocet Pc applicationları Deplhi.Net ile hazırlanamıyor demişlerdi. Olsaydı tercih ederdim.
Görünüşe göre sende VS 2003 veya 2005 kullanman gerek. El terminalinde veri tabanı olarak Microsoft SQL Server CE 2.0 Kullandım. benim için biraz zor oldu ama atlatdım . Access da kullanılabiliyor. Geçenlerde firebird ün de kullanılabildiğini okudum ama bilgim yok. tercih senin. Araştırman gerek.
Veri transferi nasıl olacak. Ben Sql CE kullandığım için onu araştırdım. Pc tarafında SQL server 2005 kullanuldığı zaman el terminali ile otomatik senkrizasyon yapılabildiğine dair bir kaç şey bulmuştum hatta zannederem bir tanede kaynak kodlu örnek bulmuştum. ama ben pc tarafında firebird kullandığım için fazla üzerine düşmedim. Pc ile termal arasında veri transferini text doyalar aracılığı ile kendim yaptım. Bu arada pc tarafında delphi 7 ile yazdım ve firebird kullandım. Vs 2003 sadece cihaz için kullandım.
Elterminalinden bilgisayara veri aktarırken belli bir tarih seçtiriyorum seçilen tarih içerisinde ilgili tabloların hepsini bir text dosyaya sql cümlesi olarak yazdırıyorum. sonra pc den terminaldeki dosyaları al dediğimde texti alıp firebirde atıyorum. pc tarafındada tam tersini yapıyorum text yi oluşturup terminale kopyalıyor ve terminalde sadece text dosyaları okuyup veri tabanına yazması için hazırladığım ikinci exe yi çalıştırıyorum. oda verileri alıp SQl ce e yazıyor. Pc ile Terminal arasındaki kopyalama ve exe çalıştırma gibi işlemeli Cetools v1_4_Tms adlı component ile yapıyorum.
İnşallah fikir vermesi açısından faydalı olabilmişimdir.
Sadece fabrika içinde kullanılcak zannettim. Senin cihaz için program yazman gerekir. Bende benzer bir işi 9-10 ay önce yaptım. Casio It-600 kullandım. Casio Firmasının gönderdiği örnek kodlar Visual studio 2003 de yazıldığı için programı ben de VS 2003 de yazdım. O zaman araştırdığım kadarı ile Ce ve Pocet Pc applicationları Deplhi.Net ile hazırlanamıyor demişlerdi. Olsaydı tercih ederdim.
Görünüşe göre sende VS 2003 veya 2005 kullanman gerek. El terminalinde veri tabanı olarak Microsoft SQL Server CE 2.0 Kullandım. benim için biraz zor oldu ama atlatdım . Access da kullanılabiliyor. Geçenlerde firebird ün de kullanılabildiğini okudum ama bilgim yok. tercih senin. Araştırman gerek.
Veri transferi nasıl olacak. Ben Sql CE kullandığım için onu araştırdım. Pc tarafında SQL server 2005 kullanuldığı zaman el terminali ile otomatik senkrizasyon yapılabildiğine dair bir kaç şey bulmuştum hatta zannederem bir tanede kaynak kodlu örnek bulmuştum. ama ben pc tarafında firebird kullandığım için fazla üzerine düşmedim. Pc ile termal arasında veri transferini text doyalar aracılığı ile kendim yaptım. Bu arada pc tarafında delphi 7 ile yazdım ve firebird kullandım. Vs 2003 sadece cihaz için kullandım.
Elterminalinden bilgisayara veri aktarırken belli bir tarih seçtiriyorum seçilen tarih içerisinde ilgili tabloların hepsini bir text dosyaya sql cümlesi olarak yazdırıyorum. sonra pc den terminaldeki dosyaları al dediğimde texti alıp firebirde atıyorum. pc tarafındada tam tersini yapıyorum text yi oluşturup terminale kopyalıyor ve terminalde sadece text dosyaları okuyup veri tabanına yazması için hazırladığım ikinci exe yi çalıştırıyorum. oda verileri alıp SQl ce e yazıyor. Pc ile Terminal arasındaki kopyalama ve exe çalıştırma gibi işlemeli Cetools v1_4_Tms adlı component ile yapıyorum.
İnşallah fikir vermesi açısından faydalı olabilmişimdir.
Re: bitatek it 7000 el terminali
eliteprogrammer yazdı:s.a. arkadaşlar delphi.net ile konuda belirttiğim el terminaline sevkiyat işlemlerimiz için yazılım yapacağım. Nasıl yazılım hazırlayabileceğim konusundada bir bilgim yok . İlgilenen arkadaşlar için yardımlarınızı bekliyorum. kolay gelsin.
merhaba ben bu olayı yapmıştım olay şöyle servera bir adet IIS Kuruyoruz daha sonra vs2005 de buna yapıcak işlemler için (sorgula falan filan ) XML Web Servisi Oluşturuyoruz eğer terminalin işletim sistemi .net 4.5 ise ce.net 1.0 eğer 5.0 ise ce.net 2.0 kullanarak uygulamamızı yazıyoruz uygulamaları cihaz üzerinde test etmek mümkün
100 Adet Dedicated Server
Vpn Network Uzmanlığı
3 Gbit Internet Connection
Vpn Network Uzmanlığı
-
- Üye
- Konu hakkında bilgim yok ama merak da ediyorum. Google'da biraz bakındım. Anahtar kelimeyi it7000'e Delphi ile program yazmak değil de Windows CE.NET 4.2'ye Delphi'de program yapmak olarak değiştirmekte fayda var.
Windows CE: Standard Software Development Kit (SDK)
Ref : http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en
Compact Framework Build Helper'i de bir incele istersen.
Ref : http://www.jed-software.com/cf.htm
Windows CE: Standard Software Development Kit (SDK)
Ref : http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en
Compact Framework Build Helper'i de bir incele istersen.
Ref : http://www.jed-software.com/cf.htm
eliteprogrammer yazdı:nasıl yazdığınız hakkında bilgi verebilirmisiniz ?iqprog yazdı:it7000'e delphi2006'da program yazabilirsiniz. Bana satıcı firma da yazamazsınız değmişti. Ama biraz araştırınca yazıldığını buldum ve de yazdım. Ama biraz zor oluyor, üstelik basit bir uygulama yazmış olmama rağmen.
şöyle cevap vereyim bu işi delphide yapmak biraz zor ben c# kullandım kullandığınız işletim sistemi çok önemli ce.net 4.5 maalesef date time picker kullanılmıyor ama kendim eklemiştim bütün sql işlemlerinizi web servisi olarak yazın daha sonra bu web servisini ana makinede bir iis üzerine kurun terminalde ise programı yazın yazdığınız programda web referance kısmına anamakinenin ipsini yazın
mesela http://10.0.0.2/Webservis/webservis.asmx
c# get set metodu ile işlemlerinizi yapabilirsiniz
100 Adet Dedicated Server
Vpn Network Uzmanlığı
Vpn Network Uzmanlığı