Bir SQL sorgusunda cok fazla OR kullanmak

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
vaveyla
Üye
İletişim:

Bir SQL sorgusunda cok fazla OR kullanmak

Mesaj gönderen vaveyla »

Merhaba,

asp.net ile hazırladığım sitede ziyaretçinin sepete eklediği ürünler cookie olarak saklanacak ve sepetim sayfasına girdiğinde bu ürünler listelenecek.

urunler tablosundan cookie'deki ürünler urunID'ye göre tek tek sıralanacak. Yalnız bu sorguyu yaparken kafama takılan :

SELECT * FROM urunler Where urunID=001 OR urunID=006 OR urunID=008 OR urunID=011 OR urunID=234 OR .......

Bu şekilde sadece istediğim ürünlerin veritabanından çekilmesini sağlayabilirim ama cookie'deki urunID sayısına göre bir sorgu üretip kullanmak ne derece sağlıklı olur ? çünkü 300 tane de ürün seçilebilir...
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Mrb; bunun yerine sorgunu şu şekilde kullansan uygun olurmu.

Kod: Tümünü seç

SELECT * FROM urunler Where urunID in ('001','006','008','011','234', .......)
gibi. Sonuçta ne şart üretirsen üret şartın uzunluğu pek sorun edilecek bir mesele değil. Bunu deneyerek te görebilirsin. Kolay gelsin.
Şaban Şahin AKMAN
İletişim:

Mesaj gönderen vaveyla »

merhaba,

Teşekkür ederim. Aslında iki yöntem arasında bir fark olmadığını düşünmüştüm. Ama bunu deneyeceğim. SQL optimizasyonu ve veriyi daha hızlı çekebileceğim bağlantı yöntemleri hakkında çalışmam gerekiyor sanırım.

Saygılar...
onaydin
Üye

Mesaj gönderen onaydin »

Sepete eklenen ürünleri cookie de saklamak bir yöntem, ben veri tabanında tutardım
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

ben olsam ürün ID lerini bir arraylist e koyarak, arraylist i session da tutardım
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
vaveyla
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vaveyla »

Aslında çalışma şu şekilde olacak :

Sistem sanal pos ile sipariş verilen bir sistem değil. Bir nevi fiyat sorma amaçlı olacak yani müşteri istediği ürünleri sepete attıktan sonra kişisel bilgileri ile birlikte bunu gönderecek ve sepetin en son hali müşteri bilgileri ile veritabanına kaydedilecek. Yani iki aşamalı olacak ürünlerin seçimi ve müşteri bilgileri (sitede üyelik yok bu yüzden) eğer sipariş vermekten vazgeçer ya da bir hata olursa kimliği belirsiz bu ürünlerin veritabanına kaydedilmesini istemedim (hem zaten cookie ya da session kullanacağım ne de olsa)

Session değil de cookie kullanmamın sebebi ise müşteri o girişinde sipariş vermemiş bile olsa daha sonra girdiğinde seçtiği ürünleri görme şansı olması.

Tabi farklı fikirlere yeni görüşlere herzaman açığım bu yüzden cevaplarınız için teşekkür ediyorum...

Not : Bu arada lazio bir sorum olacak : urunID, urunAdet 'lerin olduğu bir arrayList'i session'da değil de Cookie'de muhafaza etmem mümkün mü ?
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

vaveyla yazdı:Aslında çalışma şu şekilde olacak :
Not : Bu arada lazio bir sorum olacak : urunID, urunAdet 'lerin olduğu bir arrayList'i session'da değil de Cookie'de muhafaza etmem mümkün mü ?
Cookie object parametre almadığı için malesef bir arraylist i direkt cookie içine atamazsın
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
onaydin
Üye

Mesaj gönderen onaydin »

Fatih kullanıcı ikinci bir pencerede ürün eklemeye devam ederse sepetteki ürünler iki farklı array de tutulmuş olmuyor mu?