index sayfasından yukleme butonuna tıklandıgında yukleme kurallarini iceren yukle.asp sayfasina yonlendirmek ve bu sayfa tam olarak acildiktan sonra da otomatik olarak yuklenecek exe'nin yuklenmeye başlamasını istiyorum.
bunun icin
butona basildiginda <% Response.Redirect("yukle.asp" ) %> ile yukleme kurallarını gosterecek sayfaya yonlendiriyorum.
karsilastigim sorun su: yukleme kurallarını gosterecek sayfa acilmadan yukleme islemi baslatiliyor.
halbuki yukleme sayfanin once gorunmesini daha sonra yukleme isleminin otomatik olarak, herhangi bir linke basmadan baslamasini istiyorum. bunu nasil yapabilirim.
<% Response.Redirect("yukle.asp" ) %>
<% Response.Redirect("xyz.exe" ) %>
komutlari ard arda yazildigindan yukleme sayfasini acamadan programi yuklemeye basliyor.
once sayfa acilsin. aradan bir kac saniye gectikten sonra program yuklenmeye baslasin.
ilginiz icin tesekkur ederim.
sorun cozuldu.
bir kac soru once frame olusturulmasi anlatilmis. buradan yola cikarak sayfanin yarisinda istedigim kurallari gosterirken ikinci yarisinda yukleme islemini baslattim.
bu sekliyle sorunum cozuldu.
<html>
<frameset rows="200,*" border=0>
<frame name="pencere1" src="yukle.asp" scrolling = "no" marginheight=1 noresize style="border-bottom: 2px solid #333366;">
<frame name="pencere2" src="xyz.exe" marginheight=1>
</frameset>
<noframes> Tarayınıcınız frame desteklemiyor. Lütfen tıklayınız <A HREF="">tıklayın</A>. </noframes>
</html>
bu sekliyle sorunum cozuldu.
<html>
<frameset rows="200,*" border=0>
<frame name="pencere1" src="yukle.asp" scrolling = "no" marginheight=1 noresize style="border-bottom: 2px solid #333366;">
<frame name="pencere2" src="xyz.exe" marginheight=1>
</frameset>
<noframes> Tarayınıcınız frame desteklemiyor. Lütfen tıklayınız <A HREF="">tıklayın</A>. </noframes>
</html>
istediğini javascript yada vsicript ile yapabilirdiniz ama ASP yada PHP ile olmaz. Çünkü asp ve php komutları serverda çalıştırılır. Çalıştırma işlemi bittikten sonra kullanıcıya gönderilir.
Bu nedenle yukarıdaki kodların yazım sırası önemli değildir.<% Response.Redirect("yukle.asp" ) %>