Esas mesleğiniz nedir?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.

Esas mesleğiniz nedir?

Anket 22 Mar 2004 12:02 tarihinde bitecek

Bilgisayar (Mühendis, Programcı vs.)
37
57%
Elektrik/Elektronik
4
6%
Öğretmen/Öğretim Görevlisi
5
8%
Memur
7
11%
Avukat
0
Oy yok
İşçi
0
Oy yok
Mühendis
5
8%
Polis
0
Oy yok
Diğer (mesleğinizi bir mesajla belirtirseniz seviniriz )
7
11%

Toplam oy: 65

serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

Selam..Bende dayanamadım yazayım dedim..
Aslında kimya teknikeriyim ama stajerlik hariç hiç bu işi yapmadım.Şimdi bilgisayar firmasında yazılım bölümünde çalışıyorum.4-5 Yıldır delphi ile haşır neşirim..İyikide öyle olmuş.!
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

s.a.

Başlık resmen kudurmuşken bende boş bırakmayayım dedim. İlköğretimde öğretmendim fakat huzuru yazılımda yakaladım. Yani yazılım kariyerim 2004 öğretmenlikten terk :) . Bu da Orta okul 2'den terk gibi oldu ama neyse. Herkese iyi çalışmalar.
Şaban Şahin AKMAN

Mesaj gönderen danaci »

jeolji muhendisiyim ama çalıştığım kurumda bilgiişlem sorumlusu olarak görev yapıyorum. Gwbasic le başlayan serüvenim cobol,pascal,delphi-mysql ile devam ediyor.
Kullanıcı avatarı
bluekid
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen bluekid »

Bakıyorumda hiç meslektaşa rastlamadım
Ben dökümcüyüm - Metalurji Müh -
programcılık taaa lise çağlarımızdan - amstrad 128 K da basic den - başlayan bir heves işte :D
geçmedi gitti Delphi ile olan alakam CBuilder'dan geliyor.
kazimates
Üye
İletişim:

kıbrıs türk hava yollarında

Mesaj gönderen kazimates »

kıbrıs türk hava yollarında mühendislik müdürlüğünde bilgi işlem deyim
aynı zamanda elektronik ve elektronik mezunuyum. maymun iştahlı olduğum için günün gereklerinde ekmek parasını hangisi getirirse ona göre proje yapmakdayım vede tamirat. atalarımızın dediği gibi yani "hepsinden anlıyorum ama hiçbirisinde uzman değilim". :oops:
drersoy
Üye

Mesaj gönderen drersoy »

Pratisyen Hekimim 6 yıldır delphi ile ilgiliyim.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

topik ilk acildigindan bu yana cok zaman gecmis, ilk mesaj yazanlardan meslek degistiren yok mu ?

bu meslege yeni baslayanlar icin gelecege yonelik bi fikir verebilir belki :D
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
mahsuni
Üye

Mesaj gönderen mahsuni »

İnşaat Mühendisiyim. Bir kamu kuruluşunda çalışıyorum.
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

bilg.programlama mezunu, bilg. müh. aday adayı :)
özel bir firmada yazılımcı olarak çalışıyorum
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
X_ALPEREN_X
Üye

Mesaj gönderen X_ALPEREN_X »

hernekadar bilgisayar programclıgı okumuş olsamda tercihim internet programcılıgı cezbediyor beni 2000 den beri bilişim içindeym bilgisayar teknisyenim
Kullanıcı avatarı
naughty_boy
Üye

Mesaj gönderen naughty_boy »

bilgisayar öğretmenliği adayı.ben şunu farkettim bir program yapınca ki sevinç hiç birşeye benzemiyor. :wink:
mancho_67
Üye

Mesaj gönderen mancho_67 »

Selçuk Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisiyim.Görsel programlama dersi almadık sadece turbo C bilirsiniz printf, scanf falan falan :D :D
Allah razı olsun bu sitenin kurucularından ve üyelerinden Delphiye yeni adım attım inşaallah hep beraber bilgilerimizi paylaşmaya devam edeceğiz.
esenlik içinde kalın...
memiky
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen memiky »

Arkadaşlar merhaba; 2 gün önce bir sitede muhterem arkadaşın birisinin "kariyerin nedir, nerede doktora yaptın, sen kim kitap yazmak kim?" türünde sorularıyla karşılaştım. Üstelik bu soruları soran ardadaş ve ona sonradan katılan saz arkadaşları hiç bir kitabımı eline almamış, yazılarımın yüzüne hiç bakmamışlardı. Bu konudaki cevabımı delphiturkiye.com'a saklamıştım.

Arkadaşlar hiç lise okumadım dersem yeridir. Çünkü lisede okuduğum dönem anarşik olayların pik yaptığı dönemdi. Üniversite sınavına 1 ay kala dersaneye gitme imkanı buldum. Günlerde gözde bir meslek olan ziraat fakültesine girme imkanı bulmuştum.. Birkaç puan daha az alsaydım Hukuk fakültesine girecektim.

Yıllar sonra bir kez daha üniversite sınavına girdim yine hukuk geldi ama nasıl olsa ziraat mühendisliği veya avukatlık yapmayacağıma karar vermiş olduğumdan imkanım varken hukuk fakültesine kayıt olmadım. Çünkü gazeteci olmaya çoktan karar vermiştim. Bu düşünce ile sabah akşam edebi metinler okuyor, yazma becerimi geliştirmeye çalışıyordum.

Ziraat fakültesinde okurken Sistem 38 miydi neydi şimdi tam hatırlamadığım IBM marka bilgisayarda fırsat buldukça Fortran IV kodu yazmaya çalıyorduk. Tabii ki çıkışları delikli kartlarla günler sonra alıyorduk. Ziraat fakültesinden mezun olduğum sırada Tarım Bakanlığının açmış olduğu sınava girince soluğu Hâkkari’de aldım. Memuriyete başlamamla birlikte bütün zamanımı bilgisayara vermeye başladım. Yani yaklaşık 20 yıldır kesintisiz bilgisayar ve programcılık üzerine okuyup yazıyorum. Bu işten çok para kazanıp kazanmadığımı merak ediyorsanız hemen açıklayayım: 7 yaşında yerli bir arabam ve Adana'da yalnızca bir evim var.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

memiky yazdı:.. yazmaya çalıyorduk. Tabii ki çıkışları delikli kartlarla günler sonra alıyorduk. ..
Hocam bayağı eskilerdenmişsiniz. :) Saygılar.
Kullanıcı avatarı
Opt2000
Üye

Mesaj gönderen Opt2000 »

On dört yaşından yirmi iki yaşına kadar babamın çizgi film stüdyosunda çalıştım. İlk yıllar işin ameleliği de olsa, son 3-4 senesinde teknik yönetmenlik yaptım. O yüzden uzunca bir süre "mesleğiniz nedir?" sorusuna teknik yönetmenlik cevabını verdim:). Programcılığa merakım da o günlerden geliyor. Asıl başlama sebebim 2D animasyon programı yazmaktı. Hatta başladım, ama uzun bir süre kodladıktan sonra bazı yerleri yanlış tasarladığımı farkettiğim için bütün kodları çöpe atmam gerekti. Daha sonra da ekonomik sebeplerden dolayı tekrar başlayamadım.

Babam 2001 krizinde iflas edince, mecburen başka sektöre kaymak zorunda kaldım. (Malum, Türkiye'de 2D çizgi film üretilmiyor). Ben de o zamanlar sıkı bir hobim olan programcılık üzerine fazlaca yüklendim. Zaten 2 sene de bilgisayar mühendisliği okuduğum için (elbette bitirmedim) çok zor olmadı. Bugün gelirimin %90'ını programcılıktan, %10'unu da logo animasyonlarından kazanıyorum. Programcılıkta en çok istediğim animasyon ve programcılığın birleşeceği projelerde çalışmak. Daha önce bir oyun firmasında kısa süreli çalıştım, ama türlü sebeplerden dolayı devam etmedim.

Halen Kırıkkale Makina Mühendisliği'nde öğrenciyim, ama öğrencilik benim için askerliği tecil ettirmenin en pratik yolu olduğu için öğrenciyim. Okuyup adam olma gibi bir niyetim ve idealim yok.