Video gösterimi içeren projem başka bilgisayarda çalışmıyor?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
naughty_boy
Üye

Video gösterimi içeren projem başka bilgisayarda çalışmıyor?

Mesaj gönderen naughty_boy »

projeme video ekledikten sonra projem başka bilgisayrda çalışmıyor.Kendi bilgisayarımda sorunsuz çalışıyor.Fakat başka bir bilgisayarda exe dosyası çalışmıyor.direk windows hata mesajı gönder gönderme yazıyor.videoları bir klasörden ekliyorum.onuda c ye kopyalıyorum herşey aynı yerinde fakat.proje açılmıyor ve hiç çalışmıyor.
Lütfen yardım edin yoksa dersten kalıcam. :roll:
En son naughty_boy tarafından 31 Ara 2006 03:23 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Hatanın kaynağına dair herhangi bir araştırma yaptın mı ? İlk bakılacaklar...

- 1. Gösterimi ActiveX ActiveMovie ile mi TMediaPlayer ile mi yapıyorsun ?

- 2. Gösterimi yapılan video tipi nedir, WMA, MPG, AVI

- 3. AVI ise hangi Codec ile Encode edilmiş AVI'ler DivX, XVID vs.

- 4. AVI ise ilgili codec karşı sisemde yüklenmiş mi kontrol ettinmi ?

- 5. Kendi video dosyanı karşı tarafa götürüp orada deneyip sonucu test ettin mi ? Sorun video dosyasından ise boşuna kodla uğraşma diye yazıyorum.

- bu ilk beş adımı geçip kod örneğinle birlikte tekrar sor...

// EK //
- Başlığı "Video dosyası gösterimi içeren projem başka bilgisayarda çalışmıyor." şeklinde düzeltirsen, başkaları için arama sonuçlarında başlık referansın daha düzgün olur...
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
naughty_boy
Üye

videolar avi uzantılı.Video uzantısını mpg e çevirebilirim.Tmediaplayer kullanıyorum.videoyu filename den seçiyorum. ilgili. video ve proje diye 2 klasör var bunlarda bir klasörün içersinde. bu klasörü c ye kopyalıyorum.kendi bilgisayarımda çalışmasına rağmen başka bilgisayarda çalışmaması beni fena halde düşündürüyor kasayı üniversiteye götürüp göstermeyi bile düşünüyorum.belki diğer bilgisayarlarda kodec bileşeni yüklü olmayabilir.bilmiyorum.sorun nerde.başka bir bilgisayarda exe yi çalıştırdığımda windowsa hata raporu gönder gönderme ekranı geliyor.
En son naughty_boy tarafından 31 Ara 2006 03:42 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Üzerinde, müneccim olduğum fikri oluşmuş olabilir. :lol: Üzgünüm ben onlardan değilim. 8)

- Hata mesajını okumak aklımıza gelseydi belki de bir dahaki adımda sorunu çözmüş olurduk..

- Hatayı farklı açıdan test için Windows klasöründe standart bir avi dosyası vardır CLOCK.AVI bununla yeniden test et. Sorun yoksa codec sorunudur.

- Gönder / Gönderme diyorsa da detaylarını sana gösteren bir link bulunur.

- Mutlaka o hata mesajına ihtiyaç var. Yoksa burada sormak havanda su dövmekten farklı olmaz ve vakit kaybı demektir.

- Şimdi yapılcak şey gerekiyorsa bayramdan sonrayı beklemek, kampüseysen, acelen ve imkanın varsa şimdi gidip bakmak.
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
naughty_boy
Üye

bu bayram gününde yardımların için çok teşekkür ederim iyi bayramlar bu arada.dediklerinizi kontrol edicem ve projemi tekrar gözden geçireceğim.inş başarılı olurum.
Kullanıcı avatarı
naughty_boy
Üye

sorunu çözdüm

windowsmediaplayer compunentini kullandım birde avi olan uzantıları dönüştürdüm.Muharrem ARMAN'a çok teşekkürler. :lol: