S.A
Arkadaşlar biliyorum bu konu çok konuşulmuş ama bi sonuç elde edemedim , Kusura bakmayın
Ben bi otomasyon yapmaya başladım ve bu programda barkod okuyucu da yapmak istiyorum. Ama bu olayın nasıl olacağı hakkında bi fikrim yok Yardımcı olursanız sevinirim. Yani barkod okuyucu cihazı ile delphi programında yapılan otomasyona nasıl veri aktarabiliğrim. Teşekkürler. Kolay Gelsin
arkadasım barkod okuyucunun yapısı basitçe şöyle; sen klavyeden barkod rakamlarını girip enter a bastıgını düşün, makine bunun aynısını yapıyo. senin ekstra bişey yapmana gerek yok. sadece seçili olan EditKutusunun onkeypress ine kod yazman gerek
Hocam doğru sölüyosun haklısın ama asıl öğrenmek istediğim :
Barkod cihazından nasıl bilgiyi okutup edit nesnesine aktaracağım ? Herhangi bir componentlemi yoksa nasıl bir kodla yapılıyo. Teşekkürler.
imleç TEdit veya TEdit gibi imlecin aktif olduğu alanlarda iken Barkod Okuyucu cihazı Bar-Kod u okutursan edit içerisine değerler otomatik yazılacaktır. kısaca Barkod okuyucuyu klavye gibi düşün.
kadirkurtoglu yazdı:imleç TEdit veya TEdit gibi imlecin aktif olduğu alanlarda iken Barkod Okuyucu cihazı Bar-Kod u okutursan edit içerisine değerler otomatik yazılacaktır. kısaca Barkod okuyucuyu klavye gibi düşün.
Ya hocam valla rahatladım Ben bu barkod olayını gözümde çok büyütmüşüm. İlk işim bi barkod cihazı almak olacak Peki Editin içine barkod numarasını yazdıktan sora yazılım harici yapılacak başka işlem varmı (Barkod ile ilgili...)
Kolay Gelsin
Peki Editin içine barkod numarasını yazdıktan sora yazılım harici yapılacak başka işlem varmı (Barkod ile ilgili...)
yapılacak işlem sen klavyeden bilgi girerken ne yapıyorsan aynı mantığı kullanacaksın. eğer bu stok girişi ise girilen değeri ilgili Editin çıkışında arattıracan. yoksa bilgi edit içerisinde kalacak. yani bu mantıkla el ile girişi cihazla kolay ve hızlı şekilde yapman. daha ziyade ürünün giriş ve çıkış işlemlerinde hızlı iş akışına katkı sağlamak.