tablonun gizlenmesi tablonun guvenligi

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
emrekush
Üye

tablonun gizlenmesi tablonun guvenligi

Mesaj gönderen emrekush »

merhaba ASP ile yeni ilgilenmeye basladim. orneklerden yardim alarak bir site yaptim. veri tabani olarak mdb dosyasini kullaniyorum. sitenin haritasini cikaran programlar var. yani database'i hangi klasore koydugumu kolayca bulabilirler. ben database'i isaret eden linki flashgete yazdigimda mdb dosyasini da download etti. bu ise tehlikeli bir durum. siteye yaptigim kayitlari isteyen download edebilecek demekki. tum sitelerde bu mdb dosyalari bu sekilde download edilebiliyor mu? tablonun guvenligi nasil saglaniyor. tabloyu bilinmeyen bir adrese nasil koyabilirim ya da icindeki bilgileri mi sifrelemem lazim. simdiden tesekkur ederim.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

mdb dosyasını bir kaç klasör alta atarsanız bulunması zor olacaktır. web server'danda directory listing'i kapatırsanız klasör içerisinde neler olduğu görülemez.
örneğin.
www/123hfgfg/dfgfhjhjlj/®4543gd/dggh.mdb
gibi bir klasöre atabilirsiniz. Bulunması imkansıza yakındır. Bazı serverlarda mbd dosyasına erişim engellenebilmektedir. Yani mdb dosyasının olduğu klasöre erişim yetkisi public değildir sadece asp server ulaşabilir.
emrekush
Üye

tesekkur ederim.

Mesaj gönderen emrekush »

tesekkur.
vaveyla
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vaveyla »

merhaba,

Genellikle sunucularda db, vt, bin gibi klasörler bulunur. Bunlar zaten korumalıdır. Mesela www dizininin bir üst dizininde db klasörü bulunur buraya kaydetmeniz daha uygun olur. Bu tarz klasörleri bulamadıysanız ya da güvenli olmadığını düşünüyorsanız hosting firmasıyla görüşmeniz; kendi istediğiniz klasörü ve mdb dosyasını korumaya almak istiyorsanız da yine hosting firmasına danışmanız en sağlıklı yoldur.

saygılar...