QmysqlQuery cannot modifiy a read-only dataset hatasi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
barol
Üye

QmysqlQuery cannot modifiy a read-only dataset hatasi

Mesaj gönderen barol »

Programımda database olarak mysql kullanıyorum ve delphi ile mysql için mydac componentlerini kullanıyorum.. sorgu cekmek için kullandıgım query yi kaydi bulduktan sonra edit yapmak yada kayıt yoksa insert yapmak içi kullanıyorum...ilk baslarda sorun yok ama 1,2 sonra
"QmysqlQuery cannot modifiy a read-only dataset hatasi" hatası almaya basladım bunun nedeni ne olabilir adonun query si ile ozelik olarak arasında farklar var gibi .. adoqueryde hiç böle hatalar ile karsılasmadım .. yani bu durum querynin edit yada insert için kullanımın saglıksız olmasımı yoksa sadece mydac tanmı kaynaklanıyor.

forumlarda arastırdıgımda mysql e baglantı için mydac ı tavsiye ettiklerinden bu componeneti aldık.
Ölümden öteye köy yok!
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba ,
MyDAC taki Query de varmıdır bilmiyorum ama , RequestLive özelliği varsa bunu True yapmadan Edit yada Append yapamazsınız.Eğer kullancağınız sorgular RequestLive özelliğini TRUE yapmaya müsade etmezse, CachedUpdates özelliğini true yaparak bu objeyi bir UpdateObject e bağlayıp Post komutunuzdan sonra APPYUPDATEs metodunu çağırmalısınz.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
barol
Üye

Mesaj gönderen barol »

Tesekkur ederim querynin requestlive özelliğini true yaptım calıştı.. ama bu ozlelik ne işe yarıyor onu bilmiyorum.. biraz acıklayabilirmisiniz..
Ölümden öteye köy yok!