Programımda database olarak mysql kullanıyorum ve delphi ile mysql için mydac componentlerini kullanıyorum.. sorgu cekmek için kullandıgım query yi kaydi bulduktan sonra edit yapmak yada kayıt yoksa insert yapmak içi kullanıyorum...ilk baslarda sorun yok ama 1,2 sonra
"QmysqlQuery cannot modifiy a read-only dataset hatasi" hatası almaya basladım bunun nedeni ne olabilir adonun query si ile ozelik olarak arasında farklar var gibi .. adoqueryde hiç böle hatalar ile karsılasmadım .. yani bu durum querynin edit yada insert için kullanımın saglıksız olmasımı yoksa sadece mydac tanmı kaynaklanıyor.
forumlarda arastırdıgımda mysql e baglantı için mydac ı tavsiye ettiklerinden bu componeneti aldık.
QmysqlQuery cannot modifiy a read-only dataset hatasi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
QmysqlQuery cannot modifiy a read-only dataset hatasi
Ölümden öteye köy yok!
Merhaba ,
MyDAC taki Query de varmıdır bilmiyorum ama , RequestLive özelliği varsa bunu True yapmadan Edit yada Append yapamazsınız.Eğer kullancağınız sorgular RequestLive özelliğini TRUE yapmaya müsade etmezse, CachedUpdates özelliğini true yaparak bu objeyi bir UpdateObject e bağlayıp Post komutunuzdan sonra APPYUPDATEs metodunu çağırmalısınz.
İyi çalışmalar.
MyDAC taki Query de varmıdır bilmiyorum ama , RequestLive özelliği varsa bunu True yapmadan Edit yada Append yapamazsınız.Eğer kullancağınız sorgular RequestLive özelliğini TRUE yapmaya müsade etmezse, CachedUpdates özelliğini true yaparak bu objeyi bir UpdateObject e bağlayıp Post komutunuzdan sonra APPYUPDATEs metodunu çağırmalısınz.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr