Delphi .NET kitabı

Delphi .net ve .net ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
memiky
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen memiky »

Murat bey değerlendirmeniz için teşekkürler.
Benzetmenizde küçük bir farklılık var :Eşinizin halası isteğiniz üzerine tatlıdan ısırık almış. Ne ki kitabı siz istediniz. Bu memlekette kitaplarımı eline hiç almamış çok sayıda kişi hakarete küfre varan değerlendirmeler yaptı ve yapmaya devam ediyorlar. Neyse ki size kitabı göndermekle sizi bu kategoriye girmekten kurtarmış oluyorum.
memiky
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen memiky »

Sayın Murat Dicle Memik YANIK'a az sözle güzel hakaret ettiğinden beri bu topik 100 kadar hit aldı. Hiç kimse tepki vermedi. Bu tespiti yaptıktan sonra izninizle buraya birkaç cümle yazmak istiyorum. Yakın bir zamanda 2 ayrı forumda ASP konulu 2 başlıkta ASP.NET'in öğrenilmesi konusunda sorular vardı. Ama birileri sanki bu işte özel görevleri varmış gibi sözü bir şekilde Memik YANIK'a getirip hakaretlerini sıralamışlardı. Hal bu ki Memik YANIK'ın ASP.NET kitabı henüz yoktur. Açıkçası programcılık camiasında Memik YANIK'a küfretme hakaret etme yaygın bir zevk haline gelmiş.

Eğer Murat Dicle'nin Memik YANIK'a yaptığı hakaretin onda birisi, kitabı yeni çıkan FASoft'a yani Fatih'e yapılmış olsaydı çok sayıda kişi hemen tepki verirdi. Bunları neden yazdığımı merak edenlere söyleyeceğim şudur: Murat beyin tavrı benim yıllardır alışık olduğum bir tavırdır.

Sitenin yöneticilerine şöyle bir öneride bulunmak istiyorum: Aralarında konuşup her ay Türkçe bir Delphi kitabı tespit etsinler ben de yıllar önce yaptığım gibi o kitabı enine boyuna inceleyip hakkında yazayım.

Zaten beyinleri zirvede adı altında programcılık kitapları yazan saygıdeğer yazarlar Selection Sort, Sıfıra bölme ve C# projesi dahilinde Word belgesini açmak için hazırladığım kodda "değişken adı benzerliği" iddiasıyla dava ettiklerinden beri başka yazarların kitapları hakkında konuşmama yazmama prensibimden vazgeçtim.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Memik bey merhaba,

Ne yalan söyleyim, ben de kitaplarınızın çok basit olduğunu düşünüyordum ama forumumuza gelip gerekli açıklamaları yazdıktan sonra sizin hakkındaki kanaatim değişti.

Emeğe saygı göstermek lazım, eleştiriler hakaret noktasına hiçbir zaman çıkmamalı, yapıcı olmalı. Kimse de bu forumda bir başka üyeye hakaret edemez.

Bu açıklamalardan sonra : Ben Murat arkadaşımızın yazısını sizin kitap için değil de genel bir örnek gibi algıladım. Kendisi cevap yazacaktır herhalde.

Bir an için kitabınız için yazdığını varsayalım, bu durumda neden böyle düşündüğünü açıklaması daha uygun olur sanırım. Zaten bu başlığın amacı arkadaşların kitap hakkındaki yorumlarını foruma yazmaları idi.

Kolay gelsin.
memiky
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen memiky »

delphiturkiye benim için özel bir forumdur. Şimdiye kadar soru sorduğum tek forumdur. Ötesi hiç bir foruma takma isimle girmedim. Tekrarlayayım: 2 yıl önce delphiturkiye'de yaptımız tartışmalardan etkilendim ve murat beyin 40 yıl geçse bile hatırlamayacağı Delphi.NET kitabımın düzeyini yükseltmiştim. Dolayısıyla bana yapılan hakaretlerden kastım 2 yıl önce delphiturkiye'de yapılan tartışmaları kastetmedim.
Kullanıcı avatarı
White Rose
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen White Rose »

mrh Arkadaşlar,
Lütfen emeğe saygı gösterelim, eleştirilerimiz yapıcı olsun
kimseyi hedef alarak konuşmayalım, bu ülkede birileri, birşeyler yapmaya çalıştığı anda bazıları çomak olabiliyor maalesef(Bu sözüm geneldir). Arkadaşlar birileri bir konuda birşeyler yapıyorsa ve biz o işten faydalanıyorsak lütfen yapıcı eleştirilerde bulunalım ki, yapılan çalışmalar daha ileri gitsin, gelişsin, daha fazla istifade etme yolu açılsın, yoksa mevcut çalışmaları da bitirmiş oluruz.
Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

memiky yazdı:Murat bey değerlendirmeniz için teşekkürler.
Benzetmenizde küçük bir farklılık var :Eşinizin halası isteğiniz üzerine tatlıdan ısırık almış. Ne ki kitabı siz istediniz. Bu memlekette kitaplarımı eline hiç almamış çok sayıda kişi hakarete küfre varan değerlendirmeler yaptı ve yapmaya devam ediyorlar. Neyse ki size kitabı göndermekle sizi bu kategoriye girmekten kurtarmış oluyorum.
Memik bey merhaba,

Ben hakaret etmedim. Sizinde bileceğiniz gibi hakaret benim yaptığım gibi veya bir kişinin sizin kitabınızı "beğenmedim" demesiyle de yapılmaz.

Bu bir fikirdir, bir kanaattir.

Ben de program yazdım, bana günde onlarca mail geliyor, kimi "beş para etmez bir program" diyor, kimi de "çok güzel elinize sağlık" diyor.

Önemli olan benim bu mesajlardan ne aldığımdır. Herkesi mutlu ve memnun etmek elbette zordur. Ortayı bulmak, kabul edilebilir bir ürün çıkartmak için çalışmayı ve araştırmayı elden bırakmamak gerekir.

Diğer arkadaşımızın (@FASoft) .NET kitabı hakkında bir yorum yazamam. Çünkü, kitabını okumadım. Eğer onun kitabını okusaydım ve beğenmediğim şeyler olsaydı, evet ALENİ şekilde fikrimi yazmak yerine direk ona mesaj atarak bildirirdim. Neden? çünkü, onun ilk kitabı, onun ilk deneyimi. Ya sizin? siz öyle misiniz?

Eli kalem tutmuş, mürekkeb yalamış biri olan siz; hakaretin ne olacağı konusunda net bir fikrinizin olmaması beni düşündürdü.

Bir arkadaşımız ise, emeğe saygı diyor. Bizim burada eleştirdiğimiz ama asla hakaret etmeyi bile düşünmediğimiz bir kitabın; "içerik bakımından" yetersiz olmasını dile getirmek, neredeyse "copy-paste" mantığıyla yazılmış gibi görünenmesine dikkat çekmemiz, asla ve asla hakaret değildir.

Bir müzik eseri olur da, buna bir sanat dersiniz de, "emeğe saygı" diyerek onu koruma altına alırsınız. Ama bu ESER, bir eğitim aracıdır. Doğru ve NET olma zorunluluğu vardır. Hele hele boyu kadar kitap yazmış bir kişinin.

Saygılar.
memiky
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen memiky »

Murat bey programcılığı sizin kadar bilmem. Ne ki Türkçe'yi yazarken ve okurken iyi bildiğimi söyleyebilirim. Neyin hakaret olup neyin olmadığı konusuda lütfen otorite olmaya soyunmayın. O kitaptan çok copy yaptım. Bu gizli birşey değil. Ama paste'leri forumlara yaptım. Son mesajınızın satır aralarını okuyup buraya yazarak işi kişisel boyuta taşımak istemiyorum.
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

Bence siz çok gerginsiniz. Daha bir geniş yürekli olmanızı ve sakinleşmenizi diliyorum.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

Aslında bu mesajı tartışmalara ilişkin olarak yazmıyorum.Kişilerin arz/talep dengesi üzerinde ürünlerini satmaları tüketicilerinde eleştirileri konusunda araya girmemiz yanlış olur.Ancak özellikle bu kitabı hediye olarak alanlardan biri olarak ve @Husonet'in kimse bir şey yazmayacakmı sorusu üzerine şu an başka bir iş üzerinde yoğunlaştığımdan ve de vaktimin olmamasına rağmen kitabı inceledim ve bir şeyler yazmak istedim.

Şahsi kanaatim kitabın güzel hazırlandığı ve özellikle veritabanı konusunda seçenekli ve de geniş anlatımlı bir kitap olduğunu gördüm.Bana veritabanının anlatıldığı bölümü gelmişti.Piyasada Delphi ve Visual Basic ile alakalı olarak ne kadar Türkçe kitap var ise aldım ve inceledim diyebilirim.Özelllikle Memik Yanık ve Zeydin Pala'nın kitaplarının daha bir öğretici olduğunu söyleyebilirim.Ama şunu söylemek te gerçekten zorlama olmaz diye düşünüyorum ki Memik Bey'in Visual Basic 6.0 kitabı ile şu andaki kitabı arasında bariz bir kalite farkı var.

Piyasada satılan bir Türkçe Delphi kitabı daha almıştımki isim vermeye gerek yok bir kenarda duruyor.

Ben Memik Bey'in Delphi.Net ve Veritabanı kitabının programcılar için faydalı bir kitap olduğunu düşünüyorum.Ama herkes beğenmek zorunda değil.Ama sayın Murat DİCLE gibi bu işi gerçekten bilen arkadaşların ince ayar eleştirilerinin yanında bu piyasada bilen de bilmeyen de de bu işe yeni giren de de , acemisin de de genel olarak bir Memik Yanık ve Zeydin Pala kitaplarını eleştirme modası oluşmuş.Bu konunun yanlış olduğunu düşünüyorum.

Emeğe saygının olmadığı bir yerde hiç bir şey olmaz.
Velhasıl, daha önceden Memik Bey ve diğerlerinin kitaplarını ücret mukabili almıştık bu sefer hediye aldık ama almasaydık ta para verip alırdık ve de buna değer bir ürün olduğunu düşünüyorum.
Vesselam...
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Arkadaşlar emek verilen ve birilerinin faydalandığı her bir eser güzeldir. Yapıcı eleştiriler sanırım yanlış anlamalara sebep olmuş. Kendi bilgi seviyemize göre kıyaslarken bize çok basit gelen bir kitap ya da çalışma, makale her ne ise; bu işe yeni başlayanlar için güzel bir başlangıç noktası olabilir. Malum hiç bir işte "son budur" diyemeyiz. Her gün yeni bir keşif varken geçmiş bize çok basit görünebilir :idea: Eleştiriye hedef olanlar da ister istemez bu eleştirilere göğüs germek zorundalar... Meyva varsa taş da var :wink: :lol:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
muradguzel
Üye
İletişim:

ıntraweb

Mesaj gönderen muradguzel »

intraweb nedir delphi.net uygulanmasında ne işlevi var yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar Herkesin Kurban bayramı mübark olsun
murat